2009. augusztus 2.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ridley Scott ismét Alien-t rendez

Régóta lehet hallani híreszteléseket a legújabb Alien filmmel kapcsolatban, de a legfrissebb források szerint az Alien 5 már nem csak szóbeszéd. Hamarosan hozzálátnak a forgatáshoz, ami számtalan érdekességet tartogat a sci-fi kedvelői számára. A nyocadik utas: a Halál előzményeit bemutató film rendezője Ridley Scott lesz.

Ridley Scott 1977-ben tűnt fel Párbajhősök című filmdrámájával, de az akkor Cannesi Filmfesztivál díjával jutalmazott filmet mára szinte mindenki elfelejtette. Ezt követte 1979-ben az Alien első része, A nyolcadik utas: a Halál, mely ma is a sci-fi egyik klasszikusának számít. Ridley Scott neve számos olyan filmhez kötődik, melyek nagy sikert vagy éppen óriási bukást hoztak a rendezőnek. Ilyen pl. a Szárnyas fejvadász, Thelma és Louise, Gladiátor, Hannibal, Hazugságok hálója. Attól függetlenül, hogy az Alien sorozatnak csak az első részét rendezte, Ridley Scott neve mindig is öszzekapcsolódott az Alien filmekkel. 1979-ben újdonságnak számított a szörny brutalitásának, legyőzhetetlenségének bemutatása, amit a következő három rész minél jobban próbált kihasználni. A nyolcadik utas: a Halál után következett A bolygó neve: Halál, majd A végső megoldás: Halál, és végül az Alien 4: Feltámad a halál.

Az Alien filmek egyik legnagyobb nyertese a Ripley hadnagyot alakító Sigourney Weaver volt. Mind a négy részben főszereplőként tűnt fel. Ripley harcolt, meghalt, majd klónozták és újra életre kelt. Sokan gondolhatnák, hogy egy négy részt megélt filmnek már nem lehet olyan egész estés folytatása, mely valódi izgalmakat tartogat a nézők számára. Hagyományos értelemben nem is következik folytatás, hiszen a legújabb Alien film, az ötödik rész, nem onnan folytatja a történetet, ahol a negyedik rész lezárult, hanem kb. 260 évvel korábbra megy vissza. Az Alien 5 arról a lényről fog szólni, melynek hajóján Ripley hadnagy és társai megtalálták az első lényt az 1979-es filmben. A forgatókönyvet Jon Spaihts írja.

Ha a történet valóban az első film előtti, a lények hajóján történő eseményeket mutatja be, kérdéses, hogy Ripley hadnagy alakja megjelenik-e a vásznon, illetve, hogy lesznek-e emberi szereplői a filmnek. Kétségtelen, hogy az Alien filmek nem csupán Sigourney Weavernek köszönhetik sikerüket, de igazi Alien film lesz-e az 5. rész Ripley hadnagy alakja nélkül? A film megítélése sok tényezőtől függ majd. Ilyen pl. a szereplők személye, a forgatókönyv, és az, hogy a legújabb rész beilleszthető lesz-e a sorozatba. Ha a nézők és a sci-fi klasszikus rajongói nem tudják majd eldönteni, hogy folytatást, vagy egy 30 évvel később készült előzményt néznek-e, nem biztos, hogy érdemes lesz az Alien sorozat részeként jegyezni a filmet.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei