2009. augusztus 16.Pataki Andrea
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kampány kampány hátán: a G. I. Joe film több stratégiával hódít

Nem George Bush, hanem Obama filmje a G.I. Joe: A kobra árnyéka, és maga a címszereplő sem egy rágózó amerikai katona, hanem az Egyesült Nemzetek titkos szuperkommandója (G.I. Joe - Globally Integrated Joint Operating Entity, azaz Globálisan Egyesített Közös Bevetési Egység).

Ezt kommunikálja a filmet forgalmazó stúdió, a Paramount Pictures, nehogy a nézők azt higgyék, hogy a produkció a híres akciófigura mítoszára alapozva az Egyesült Államok világcsendőri szerepét akarja reklámozni.

A stúdió kétféle kampányt dolgozott ki, egyet Amerikának, a másikat Európának. Ázsiának nem dolgoztak ki külön stratégiát, számukra a távol-keleti szereplők hivatottak vonzóvá tenni a filmet.

Amerikában a film kampánya az Air Force One, azaz az elnöki különgép bázisán indult. A főszereplők katonai helikopterrel érkeztek, a bázis parancsnoka és a pilóták ünnepélyesen fogadták őket, a csillagos-sávos zászlók pedig lobogtak a szélben. Az amerikai kritikusok rögtön élcelődni is kezdtek rajta: a nyitány nyilván azt sugallja, hogy a film hazafias küldetést teljesít, aki nem nézi meg, az egy követ fúj az ellenséggel.

Az európai kampány az Eiffel-torony megsemmisítésére koncentrál, mert ez a film egyik leglátványosabb jelenete, és az objektumot mindenki ismeri. Hangsúlyt kapnak a tokiói és egyiptomi akciójelenetek is, mert a filmbeli csapat nemzetközi áldozatvállalását húzzák alá.

G.I. Joe: Rise of Cobra
Hazai bemutató: 2009. augusztus 6.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei