2009. október 9.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mozi premierek: Pippa Lee négy élete, Rövidlátók, Apám zenéje

A Robin Wright-Penn és Keanu Reeves főszereplésével készült női életeket feldolgozó bemutató és egy varázslatos japán szigeten játszódó alkotás mellett két zenével foglalkozó film is érkezik hozzánk ezen a héten: az egyik Halász Judit koncertfilmje, a Csiribiri, a másik pedig az Apám zenéje, melyben egy osztrák karmester fordulatos életébe pillanthatunk.

Pippa Lee négy élete

Pippa Lee csendes, boldog életet él jóval idősebb férje oldalán, gyerekeik már kirepültek a családi fészekből, és amikor a férfi egészségi állapotára tekintettel egy többnyire idősek által lakott környékre költöznek, a hétköznapok már-már eseménytelenné válnak. Ekkor lép a színre a szomszédba költöző jóképű Chris, akinek hatására az asszony ismét végigéli viszontagságos múltját, láthatjuk, milyen árat fizetett a nehezen megszerzett boldogságért, és szemtanúi lehetünk jövőjének is. A Pippa Lee négy élete elsősorban nőknek és nők által készített film, a forgatókönyvet Arthur Miller lánya írta és maga is rendezte művét, ám a férfi nézők számára is tartogat kellemes pillanatokat, hiszen a mellékszerepekben olyan színésznők tűnnek fel, mint Monica Belucci, Winona Ryder, Maria Bello és Julianne Moore.

Eredeti cím: The private lives of Pippa Lee
Szereplők: Robin Wright Penn (Pippa Lee), Keanu Reeves (Chris Nadeau), Alan Arkin (Herb Lee), Julianne Moore (Kat), Monica Belucci (Gigi Lee), Winona Ryder (Sandra Dulles), Maria Bello (Suky Sarkissian), Blake Lively (Pippa fiatalon)
Rendező és forgatókönyvíró: Rebecca Miller
Operatőr: Declan Quinn
Zene: Michael Rohatyn
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


Rövidlátók

Taeko egy apró, csendes szigetre utazik,hogy kipihenje stresszes, nagyvárosi életét, maga is meglepődik azonban az itt élők tétlenségén és visszavonultságán. Szépen lassan beilleszkedik a csupa szemüveges emberke közé, és megtanulja, hogy a semmittevés helyett a nyugalmat fedezze fel a mindennapi teendőkben, és apránként, magát teljesen átadva élvezze a gyönyörű tájat, a meleg homokot, a vakító kék óceánt, a ráérős, lassú evést, a jó társaságot. Naoko Ogigami gyönyörűen fényképezett, csodás tájon játszódó, a Berlini Filmfesztiválon díjazott filmje a nézőt is a nyugalom élvezetére tanítja.

Eredeti cím: Megane
Szereplők: Satomi Kobayashi (Taeko), Mikako Ichikawa (Haruna), Ryo Kase (Yomogi)
Rendező és forgatókönyvíró: Naoko Ogigami
Forgalmazó: Odeon

*


Csiribiri

Halász Judit az 1960-as évek óta a magyar színi élet szereplője, vásznon láthattuk többek között a Kárpáthy Zoltán, a Lila ákác, a Faustus című filmekben, és színpadon játszik a mai napig. Bár színésznői teljesítménye vitathatatlan, azonban ennél is emlékezetesebbek gyermekdalai, amelyeken több generáció nőtt fel, és amiket a mostani gyerekek ugyanolyan lelkesedéssel fogadnak tőle, mint a 25 évvel ezelőttiek. Ennek a töretlen lelkesedésnek lehetünk szem- és fültanúi a Csiribiri című film megtekintésekor, amely az énekes-színésznő férjének, Rózsa Jánosnak rendezésében Halász Judit olyan koncertjét mutatja be, ahol az összes régi ismerős nóta elhangzik, az eseményt pedig hazánk legendás operatőre, Ragályi Elemér dokumentálja.

Szereplők: Halász Judit és a gyerekek
Rendező: Rózsa János
Operatőr: Ragályi Elemér
Forgalmazó: Objektív Filmstúdió

*


Apám zenéje

A portréfilm Otmar Suitner, osztrák származású, ám Németországban élő karmester évtizedeken átívelő zenei pályáját és fordulatos magánéletét mutatja be, nem is akármilyen szempontból, hiszen a férfi életét fia, Igor Heitzmann dolgozza fel, apja közreműködésével. Szemtanúi lehetünk egy szenvedélyes zene-imádattal átfűtött, sikeres karriernek, és Suitner kettős életének is, melyet a berlini fal különböző oldalain élő két asszonnyal osztott meg, és az Apám zenéje című film egy olyan korszak történetét is érinti, amelynek eseményei a magyar néző számára is nosztalgikus pillanatokat ígérnek.

Eredeti cím: Nach der Musik
Szereplők: Otmar Suitner, Igor Heitzmann, Renate Heitzmann, Marita Suitner
Rendező: Igor Heitzmann
Operatőrök: Rali Raltschev és Hoyte Van Hoytema
Forgalmazó: Mozinet

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei