2009. október 16.Komor Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

6. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Idén hatodik alkalommal lesz Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál Budapesten. A november 3. és 8. között megrendezésre kerülő esemény keretein belül friss és kreatív dokumentumfilmek várják azokat az érdeklődőket, akik kellően nyitottak a világra és szívesen merengenek korunk aktuális emberjogi kérdéseiről és sürgető morális problémáiról.

Ezúttal 60-nál is több kortárs filmalkotás érkezik a világ 25 országából "nemi identitásról, fanatizmusról, szegénységről, politikai elnyomásról, rasszizmusról, migránsokról". Ezek nagy része most először kerül a magyar nézők szeme elé.

"A Verzió idén is megmutat, elgondolkodtat, megvitat, mert közünk van hozzá!" - ígérik a fesztivál szervezői. A bemutatásra kerülő kortárs filmek igazi csemegének ígérkeznek:
"A kazahsztáni háttérnek használt román falucska lakóinak élete a Borat forgatása előtt és után; az észak-koreai munkatáborok tragédiája dalban elbeszélve; a burmai ellenzéki videó-újságírók mindennapjai; az amerikai hajléktalanok túlélési stratégiái." A Lyukak a vasfüggönyön lengyel dokumentarista iskola 1950-es években készült legjobb - itthon eddig ismeretlen - alkotásai szintén helyet kaptak a programban. A fesztivál mindemellett nagy hangsúlyt fektet rá, hogy képet nyújtson a mai magyar dokumentumfilm helyzetéről, beszélgetésekkel és pódiumvitákkal vonja be és ismertesse meg a szakmai oldallal az érdeklődőket.

A három helyszínen vetítésre kerülő alkotásokat (Toldi mozi, Cirko-Gejzir, OSA Archívum) idén is a közönség fogja díjazni: a legjobb filmalkotás idén 1500 euróban részesül.

***


6. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál
Időpont: 2009. november 3. - november 8.
Helyszín: Toldi mozi, Cirko-Gejzir, OSA Archívum
Jegyek: 750 Ft
Fesztivál bérlet:
Elővételben 2009. november 3-ig 4000 Ft
2009. november 4-től 4500 Ft
Bérletek kaphatók a Toldi moziban.
Bővebb infó: www.verzio.ceu.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei