2009. október 20.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Külföldi elismerések magyar mozgóképeknek

Ourense, Brünn, Kolozsvár - három nemzetközi filmfesztivál méltatott elismerésekkel magyar alkotásokat a hétvégén. Gárdos Péter Tréfa című filjét, és Nemes Jeles László Türelem című mozgóképét díjazták, de a közönségkedvenc Csak szex és más semmi, illetve a Valami Amerika is elhozott néhány díjat Kolozsvárról.

Három nemzetközi filmfesztivál díjazott magyar alkotásokat a hétvégén. A magyar filmek alkotóit a galiciai Ourense-ben, Brünnben és Kolozsváron méltatták.

Gárdos Péter személyesen vett át a 14. Ourense-i Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elismerő oklevelét szombat este Spanyolországban Tréfa című játékfilmjéért. A Cseh Köztársaság második legnépesebb városában, Brünnben Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmjét méltatták. A temérdek fesztivált megjárt 13 perces magyar mozgókép a brünni seregszemle Bronz Medál díját nyerte el.

Kolozsváron október 10-18. között rendezték meg először a filmkomédiák nemzetközi fesztiválját. A "Comedy Cluj" címmel tartott filmünnep három Magyarországról érkezett alkotást tüntetett ki. A Csak szex és más semmi című filmben nyújtott alakításáért Schell Judit a legjobb színésznő díját nyerte el. Herendi Gábor nagysikerű Valami Amerika című vígjátékát szerette legjobban a kolozsvári publikum, így ez a mozi kapta a közönségdíjat. Karchi Perlmann Vacsora című szatírája a legjobb rövidfilm díját nyerte el szombat este Kolozsváron.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei