2009. november 29.Kocsis Anita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Élet a Harry Potter után - Twilight SAGA

Hol van ma már a szőke herceg fehér lovon, aki harcba száll az ellenséggel szíve hölgyéért? Hol van a hercegnő, aki a biztos távolból várja hős lovagját? Mi történik akkor, ha a király-lány felcseréli az unalmas kastélyfalakat és maga megy veszélyeken át szerelméhez? És ha a hős herceg sem éppen hétköznapi alak? Sőt! Ő maga a szépség, báj és a legveszélyesebb ragadozó.

Stephenie Meyer négykötetes regénysorozatából kiderül, hogy mi történik akkor, ha egy kissé zárkózott 17 éves lány és egy vámpír egymásba szeretnek.

A Twilight SAGA és írónője, Stephenie Meyer egy szempillantás alatt robbant be a köztudatba. Első kötete Alkonyat címmel egykettőre a bestseller-listák élére került. A folytatásra pedig nem kellett sokáig várniuk a rajongóknak, hiszen az első részt hamarosan követte a New Moon, az Eclipse és végül a negyedik, egyben befejező rész a Breaking Down. Azonban ezentúl sem kell nélkülözni kedvenc regényüket, hiszen akik tudnak angolul azok a www.stepheniemeyer.com weboldalról ingyenesen le tudják tölteni a Midnight Sun "piszkozatát", amely Edward szemszögéből meséli el a történetet. Amikor már sokan azt gondolták, hogy J.K. Rowling Harry Potterjének befejező része után már nem lehet újabb érdekes témával előállni, olvasók százait lekötni, akkor jelent meg Stephenie Meyer Alkonyat című regénye.

A Twilight SAGA újfajta vámpírkultuszt teremtett, amelyben végül a démoni mesebeli herceg elnyeri a lányt. Ettől a különbségtől eltekintve, nem is különböznek Stephenie Meyer vámpírjai annyira az igazi klasszikustól, Drakulától. Bram Stoker 1897-ben publikált regényében, Drakula maga a megtestesült gonosz, aki mégis érzéki, és bájával bármelyik nőt képes elcsábítani. Sikertörténete 1921-ben kezdődött, ám első filmváltozataiban még ő a gonosz démon, a rosszfiú. Azonban az évek múlásával változott a korízlés - akár csak Stoker könyvének értelmezése-, és a szörnyetegből egy démoni mesebeli herceggé változott. Az ősvámpír akár csak az utána következők, érzékiek, tele vannak szexualitással és dinamizmussal, rendkívül kellemes "emberek". Miközben Stoker Drakulája főleg felnőtteknek szól, addig a Twilight SAGA inkább a tinédzsereknek és a fiatal felnőtteknek nyújt betekintést egy izgalmas, veszélyes és ösztönöktől hajtott világba, ahol szinte bármi lehetséges.

Villámsebességgel készült el a Twilight filmes adaptációja 2008-ban, és egy évre rá itt van a következő rész filmes változata is. A második könyvvel azonos címet vieslő New Moon-t idén november 19-től vetítik a mozik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
borkasztik 2010-07-24 11:40:58
A Harry Potter-t szerintem nem lehet nagyon összehasonlítani az Alkonyattal! Teljesen más a az Alkonyat mint a Harry Potter !
A Twilight első részét láttam filmen, de az elég is volt! :D Aki szereti annak jó szórakozást hozzá! Én inkább újra előlről elkezdem olvasni a Harry Potter köteteket mint az Alkonyatot! Számomra sokkal izgalmasabb és relytélyesebb a történetete! A rajongó tábora is nagyobb szerintem!
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei