2010. január 20.Hajnal Edina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Vakondok - Az igazság odalent van

A vakondok végre előbújik a föld alól és meg mutatja, hogy ki is ő. "Ő" az undergroundot képviseli. Most esélye van mindenkinek megérteni miért olyan jó egy alternatív szubkultúrához tartozni: matricázni, falakat festeni, épületeken ugrálni, rap zenét csinálni. A film alkotói szeretnék bemutatni azt a világot, ami nem a populáris csatornákon keresztül érhető el.

Az underground az, ami igazán együtt lélegezik a várossal, egymást alakítják formálják. A Vakondizáció már rég elindult, de most felszínre is tör, most mi is részesei lehetünk ennek.

Január 16-tól vetítik a Vakondok című filmet, amelyet az amatőr alkotók egészestés, szubkulturális, kísérleti kordokumentumfilmként definiálták. A film főszereplője MC Fantom (Csépai Gábor), aki egy napló-szerű videó segítségével avat be mindenkit a szubkultúra világába. A mozgóképes napló bemutatja az MC mindennapjait, történetét, s rajta keresztül több underground képző- és előadóművésszel, extrémsportolóval találkozhatunk. Megismerkedhetünk az egyes szubkulturális élményekkel, helyszínekkel és az alternatív szórakozóhelyekkel. A filmben szereplő művészek, egyéniségek és alkotások egy egészen új Budapesttel és új kultúrával szembesítenek minket.

A film minden részletét olyan csapat dolgozta ki, aki a vágásokat, az animációs elemeket, az elektronikus zenét a szubkultúra hangsúlyozására használta. A filmben hallható zenék mind-mind magyar zenészek alkotásai.

A vakond lentről jön, a saját közegét mutatja be, ezért az undergroundisták őszintén, hitelesen mesélnek erről a színes, egyenes, a populáris butítással szembenő kifejezésmódról és életről.

Bővebb információ: http://www.flamefilm.hu/vakondok

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei