2010. február 11.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A 2010-es Oscar-díjra igen esélyes Avatarnak csökken a népszerűsége

Minden csoda 3 napig tart - tartja a mondás, és bár ennél hosszabb ideig uralta az Avatar a mozi-piacot, lassacskán csökkenni látszik a népszerűsége, Amerikában legalábbis mindenképpen. Egyelőre ez ugyan nem kisebbíti minden idők legtöbb bevételt hozó filmjének jelentőségét, mindenesetre tény, hogy hazájában második helyre szorult az Avatar a jegy-eladási listán.

A nyeregből a Dear John című, a Gilbert Grape rendezője által készített romantikus film ütötte ki a kilencszeresen is Oscar-esélyes Avatart. A Channing Tatum és a Mamma mia!-ból ismert Amanda Seyfried főszereplésével készült film egy katona és egy diáklány kibontakozó szerelméről szól, melyet egyrészről a kettejük közötti hatalmas távolság, másrészt a 2001. szeptember 11-es World Trade Center elleni merénylet tesz próbára, a férfi ugyanis emiatt kénytelen ismét a hadsereg kötelékeibe visszatérni.

Úgy tűnik tehát, hogy a kék emberek bolygójuk védelmében folytatott csatáját megunták már az amerikaiak, és immár fogékonyabbak egy eszményi szerelem történetére, hiszen a hazájában 2010. február 5-én bemutatott Dear John a premiert követő hétvégén máris visszaszerezte gyártási költségeit a mozik kasszáinál, és élre tört a legnézettebb filmek listáján. Az Avatar népszerűségét egyébként egy másik, szintén Oscar-díjra esélyes film, a Crazy heart is veszélyezteti, hiszen a legjobb férfi főszereplői (Jeff Bridges), legjobb női mellékszereplői (Maggie Gyllenhaal) és legjobb betétdal kategóriájában is jelölt dráma is egyre javítja helyezését a legtöbb nézőt vonzó filmek listáján az USA-ban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei