2010. április 8.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Párterápia: amerikai módszer egy házasság/kapcsolat felpezsdítésére

2010. április 8-tól vetítik Magyarországon a legújabb üldözős-randizós amerikai akció-vígjátékot, a Párterápiát. Egy unalmas életet élő házaspár mindennapjainak felborulását követheti nyomon a néző. Phil és Claire Foster kalandjai igazán szórakoztató kikapcsolódást biztosítanak fiataloknak, kapcsolatban élőknek, házasoknak és egyedülállóknak egyaránt.

Romantika, akció, humor, ismert nevek - mi kell még egy olyan filmhez, amitől azt várja a néző, hogy szórakoztassa? Valószínűleg semmi, de akkor ne is várjon ennél többet az, aki meg szeretné nézni a Párterápiát, amit április 8-tól vetítenek a magyar mozikban. Shawn Levy (Éjszaka a múzeumban 1., 2., Tucatjával olcsóbb 1., 2.) a könnyedebb műfajok képviselője, de az kétségtelen, hogy alkotásai maradandóak, és legtöbbjükről szinte már mindenki hallott. Legújabb vígjátékában, a Párterápiában ötvözte a humort, az akciót és a romantikát, ezzel számos néző igényeit elégítheti ki egyszerre. A főszerepeket Steve Carell és Tina Fey, a két Golden Globe díjas színész játssza, de más ismert arcok is feltűnnek a vásznon. Ilyen például Mark Wahlberg (A majmok bolygója, A tégla, Az olasz meló), a Pletykafészek egyik sztárja, Leighton Meester, de játszik a filmben William Fichtner és Ray Liotta is.

A film főszereplői, Phil (Steve Carell) és Claire Foster (Tina Fey) tipikusan unalmas házaséletet élnek. Munka, gyerekek, háztartás vezetése és minden, ami rutinná válhat néhány év házasság után. Próbálják ugyan színesebbé tenni hétköznapjaikat egy minden héten megrendezett közös vacsorával, de akkor sem tudnak kilépni házastársi szerepükből. Hiányzik életükből az izgalom, az intimitás, a szenvedély, a titok, mindaz, ami egy hosszú házasságot élvezetessé és tartóssá tehet. Erre akkor döbbennek rá, amikor értesülnek egy baráti házaspár válásáról. Mit tehet ilyenkor az ember? Amerikában egyszerű a megoldás: ha izgalom kell, keveredj bajba, üldöztesd magad a maffiával és az államügyész embereivel.

Házassága megmentése érdekében Phil Manhattan legelegánsabb éttermébe viszi vacsorázni feleségét. Mivel a középosztálybeli házaspár nem foglaltatott előre asztalt, Phil és Claire kénytelenek másnak kiadni magukat. Ekkor kezdődnek a problémák, ugyanis a házaspárt, akiket eljátszanak, üldözi az alvilág. Humoros, szórakoztató, de néha elég sablonos paneleket felsorakoztató menekülés veszi kezdetét. A Párterápia egyik legjobb jelenete az autós üldözés, amikor két kocsi összeragad, és úgy folytatódik tovább a hajsza. E mellé a jelenet mellé állítható a Tripplehorn (James Franco, Mila Kunis) és Foster házaspárok találkozása, mely zseniális szócsatává bontakozik ki.

A Párterápia azok közé a filmek közé sorolható, melyek esetében nem a történetet, a forgatókönyvet kell elsődlegesen figyelembe venni, hanem a színészi alakításokat. Steve Carell és Tina Fey lehetővé teszik a nézők számára, hogy belefeledkezzenek játékukba, és sodródjanak a történettel, melynek végkifejlete nem meglepő ugyan, de nem is teljesen szokványos. Üldözős, romantikus, házasságmegmentős filmeket már sokan készítettek, de mindezek ellenére a Párterápia kilóg a sorból értékes színészi játéka és találó humora miatt. A Párterápia igazi tavaszi hangulatot hoz a magyar mozikba április 8-án, egy nappal az amerikai premier előtt.

***


Párterápia (Date Night)
Szereplők: Steve Carell (Phil Foster), Tina Fey (Clara Foster), Mark Wahlberg (Holbrooke), Ray Liotta (Joe Miletto)
Rendező: Shawn Levy
Forgatókönyvíró: Josh Klausner
Zene: Christophe Beck
Producer: Shawn Levy, Tom McNulty
Operatőr: Dean Semler
Forgalmazza: Intercom
Bemutató: 2010. április 8.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei