2010. június 1.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Transilvania Filmfesztivál 2010 - Magyar filmek a főszerepben

Kolozsvárott a napokban immáron kilencedik alkalommal ünneplik a kortárs filmművészetet. Múlt héten kezdődött és vasárnap estig tart a Transilvania filmfesztivál, Románia nagyszabású nemzetközi filmes találkozója. A 47 országból érkezett filmeket felvonultató seregszemle június 2-án a magyar film újdonságaira irányítja a figyelmet.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott kilenc filmalkotás lesz látható Kolozsváron. A Magyar Nap keretében műsorra tűzik Goda Krisztina Kaméleon, Mátyássy Áron Utolsó idők, Pálfi György Nem vagyok a barátod, Tóth Péter Pál Muzsikás történet és Vranik Roland Adás című alkotásait. Ternovszky Béla Macskafogó 2. - A Sátán macskája című alkotása szintén gazdagítja a kolozsvári filmfesztivál válogatását.

A Transilvania filmfesztivál ezúttal két magyar meglepetésfilmet is tartogat a nagyközönség számára, melyek címét csak szerdán fedik majd fel a szervezők. Amit tudni lehet elöljáróban: mindkét magyar játékfilm nemzetközi bemutatkozását kiemelkedő visszhang kísérte a közelmúltban, és először lesznek láthatóak Romániában.

Almási Tamás Puskás Hungary című dokumentumfilmje a kolozsvári filmfesztivál új helyszínén, a 900 nézőt befogadó szabadtéri moziban lesz látható szerda este. A Magyar Napot a hagyományokhoz híven a kolozsvári Bánffy-palota udvarán megrendezett "gulyás party" és a Tündérground zenekar koncertje zárja szerda éjszaka.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei