2010. október 5.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Beach Boys filmmusical készül

A Twentieth Century Fox filmstúdió filmet tervez, melyben a Beach Boys zenéjére és dalszövegeire találnának ki egy történetet. A producer már megvan Craig Zadan személyében, aki a Hajlakk és a Chicago sikeréért is felelt. Kérdéses azonban, hogy a Beach Boys dallamai és mondanivaló alkalmasak-e egy könnyed, zenés "feel good" mozihoz.

A Mamma Mia! című zenés film világsikerén felbuzdulva egy másik együttes számai is dalszövegei köré terveznek filmet. A Beach Boys meghatározta a popzene történetét, több mint harminc albuma jelent meg, lehet válogatni a filmhez. A tervek szerint a felépítése olyan lenne, mint a Mamma Mia! esetében, a dalszövegekből alakulna ki a történet. Az együttes rajongóiban kételyek is felmerültek a tervezett filmmel kapcsolatban, a Beach Boys dalszövegei komolyabb témákat is érintenek, mint halandóság, magány, melyekből nehéz egy Mamma Miához hasonló könnyed zenés filmet forgatni, de ezeket kihagyva egyoldalú a kép. A másik kérdés, hogy a zeneileg sokszor bonyolultabb, kifinomultabb megoldásokhoz körültekintően kell kiválasztani a színészeket, az ABBA filmben bevált sárm és báj a jó énekhang helyett ez esetben kevésbé fog működni.

A nehézségek ellenére a Twentieth Century Fox producert már talált a tervéhez, Craig Zadan már rutinos a musicalek terén, ő vezényelte le a Hajlakk és a Chicago munkálatait is. Ő valószínűleg tudja, mit csinál, hogyan fog a szörfös-tengerpartos hangulat dominálni, vagyis hogyan fog kasszasikert forgatni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei