2010. december 22.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Lágogatás - Osztrák filmdíjakért indul Pejó Róbert filmje

Gryllus Dorkát a legjobb színésznő, Stork Csabát a legjobb látványtervező díjára jelölte az Osztrák Filmakadémia Pejó Róbert Látogatás című filmjében nyújtott teljesítményükért. Ausztria újonnan alapított filmdíjait január végén ünnepélyes kertek között adják át az Odeon filmszínházban Bécsben.

Nyilvánosságra hozta az Osztrák Filmakadémia (Akademie des Österreichischen Films) az újonnan alapított Osztrák Filmdíjak jelöltjeit. Az elismerést 13 kategóriában adják át január végén Bécsben az elmúlt év kiemelkedő filmes teljesítményeiért.

Gryllus Dorkát az osztrák-magyar-svájci koprodukcióban készült Látogatás című film főszerepéért a legjobb színésznő díjára jelölték további két vetélytárssal együtt. Stork Csaba a legjobb látványtervező díjának várományosi között szerepel a rangos listán, melyen a közelmúlt olyan filmjei kerültek fel, mint a Lourdes, Der Räuber és a Women without Men.

A Látogatás Pejó Róbert (Lipstick, Dallas Pashamende) ötödik játékfilmje, a Fertő-tó partján játszódó dráma magyar producere Berger József (Mythberg Films) volt. Az Osztrák Filmakadémia jelölései kapcsán a nemzetközi koprodukciókban otthonos magyar producer emlékezetett arra, hogy 2010-re Magyarország a harmadik legfontosabb koprodukciós partnere lett Ausztriának.

A legutóbbi Magyar Filmszemle rendezői díjával jutalmazott Látgatás nemzetközi premierje a moszkvai filmfesztiválon volt nyáron, azóta világszerte számos nívós filmfesztivál mutatta be programjában.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei