2011. február 5.Csillag Zita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Pi élete filmre kerül - Ang Lee rendez filmet Yann Martel regényéből

Pondicherry felbolydult. India déli részén, a Bengáli-öböl közelében fekvő, elsősorban tamilok lakta vidéken dolgozni kezdett a Pi élete (Life of Pi) című regény megfilmesítésén dolgozó stáb. Bár több nagy stúdió és jó néhány rendező vetélkedett azért, hogy filmre vihesse a gyorsan világhírűvé vált könyvet, végül Ang Lee irányíthatja a forgatást.

A történet egy különös indiai kamasz fiú, Pi - aki egyszerre hindi, keresztény és mohamedán - mesés megpróbáltatásait beszéli el: a srác egyebek közt 200 napot tölt a tengeren hánykódva egy mentőcsónakban együtt egy zebrával, egy orángutánnal és egy bengáli tigrissel.

A könyvből világszerte több mint hétmillió példányt adtak el (és még ma is hetente 1000 kötet talál új gazdára), szerzője, Yann Martel elnyerte a rangos Man Booker-díjat, és több mint egy évig volt helyezett a New York Times bestseller-listáján.

A rendező több mint 3000 jelentkezőből választotta ki főszereplőjét, egy delhi gimnazistát. Mellette európai és indiai sztárok játszanak: Gerard Depardieu, Tabu és Irrfan Khan is felbukkan a filmben. A stáb néhány hét múlva Indiából Ang Lee hazájába, Tajvanra teszi át a székhelyét, a stúdió- és utómunkára végül az Egyesült Államokban kerül sor. A különleges látványvilágú 3D-ben készülő film a Twentieth Century Fox tervei szerint 2012 decemberében kerül a mozikba.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei