2011. június 7.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyar siker a Kínai Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon

Magyar sikerrel zárult a Kínai Nemzetközi Gyerekfilmfesztivál, amelyet Sanghaj közelében rendeztek meg, tizenegyedik alkalommal - adta közre az MTI tegnap. A legjobb rövidfilm díját a Bogyó és Babóca című magyar alkotás nyerte el, mely a KEDD Animációs Stúdió gyereksorozata.

A Bartos Erika által írt, és Krizsanics Antonin, valamint M. Tóth Géza által rendezett Bogyó és Babóca című film huszonkét ország hatvannál is több filmjével versengett Csiangjinban. A mezőnyben két másik magyar alkotás is megmérettetett, Horváth Mária Négyszögletű Kerek Erdő - Szörnyeteg Lajos jaj de álmos című munkája, illetve Ballai Tóth Roland 3D-s filmje, amely az Ára 2.70 Ft címet viseli. A Gyerekfilmfesztivál elismerését M. Tóth Géza rendező személyesen vette át.

A fesztiválon a nemzetközi zsűri mellett a gyerekek is szavazhattak a nekik leginkább tetsző alkotásokra - éppen ezért érzi úgy a Bogyó és Babóca rendezője, hogy az elismerés valóban a célközönség véleményét tükrözi, és egyúttal örül annak, hogy filmje a nemzetközi közönség számára is befogadható és szerethető. A sikerre való tekintettel az is elképzelhető, hogy a Bogyó és Babócát Kínában is forgalmazni fogják, legalábbis a rendező, aki egyben a film producere is, folytatott tárgyalásokat ez ügyben.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei