2011. július 20.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyar vonatkozások a wroclawi Új horizontok filmfesztiválon

Idén több szempontból is érdemes Magyarországról is figyelemmel kísérni a Lengyelországban, Wroclawban megrendezésre kerülő Új Horizontok Filmfesztivált, mely július 21-én veszi kezdetét. Tarr Béla mint díszvendég szerepel, bemutatnak több magyar alkotást, illetve Pálfi György a lengyel filmverseny zsűrijének tagja.

Július 21-én kezdődik meg a wroclawi Új Horizontok Filmfesztivál, melyen idén részt vesz Tarr Béla magyar rendező is: egyfelől ő lesz a fesztivál egyik díszvendége, másfelől mesterkurzust tart A torinói ló vetítését követően Wroclawban. A Berlinalén nagydíjjal kitüntetett film rendezője július 26-án tartja mesterkurzusát.

A wroclawi fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást Kardos Sándor Rilke-feldolgozása, A sírásó, mely a nemzetközi mezőnyben indul a fődíjért. Emellett bemutatják majd Mundruczó Kornél Szelíd temetés - A Frankenstein-terv című filmjét, illetve műsorra tűzik Szász János Ópium című alkotását is. Az Új Horizontok Filmfesztivál nemzetközi zsűrijében egy magyar rendező is helyet foglal, Pálfi György a lengyel filmek mustrájában vesz majd részt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei