2011. december 6.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Révész Balázs kapta a Camerimage fesztivál Kovács László-díját

Magyar sikerrel zárult szombaton az operatőrök nemzetközi filmfesztiválja. A Camerimage seregszemlét évről-évre más lengyel nagyvárosban rendezik meg, az egyedülálló és nagyszabású eseménynek idén november 23. és december 3. között az északi Bydgoszcz adott otthont.

Simonyi Balázs legújabb rövidfilmje, a Finale, az egyetemista filmek mezőnyében indult, és Révész Balázs meg is kapta érte a legjobb operatőrnek járó Kovács László-díjat. A zsűri tagja volt többek közt Lars von Trier Melankóliájának operatőre, Manuel Alberto Claro és Nastassja Kinski is. Az elnöki tisztet Roger Spottiswoode világhírű rendező töltötte be.

A fotóművészként és újságíró-szerkesztőként is ismert Simonyi Balázs Finale című nyolcperces alkotása a Snittegylet Filmműhely és a Celluloid Műhely gyártásában készült. A film "két férfi, egy eset, egy este" csattanós története, melynek főszereplője Elek Ferenc és Kovács Lehel. A Finale a közelmúltban már elnyerte a szöuli ASIANA közönségdíját, és a franciaországi Brestben megrendezett európai rövidfilm verseny elismerő oklevelét is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei