2012. február 1.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Átadták a Filmkritikusi díjakat - A torinói ló lett a legjobb film

A torinói ló című filmjéért Tarr Béla kapta a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztályának B. Nagy László-díját szerdán, Budapesten. A rendező nem tudott személyesen megjelenni az átadó ünnepségen, ahol művének operatőrét, Fred Kelement is kitüntették.

Idén ötvenedik alkalommal adták át a Magyar Nemzeti Filmalap által nemrégiben felkarolt Filmkritikusi díjakat. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Filmkritikus Szakosztályának elismerésével tovább folytatta diadalmenetét Tarr Béla nemzetközi sikernek örvendő műve, A torinói ló, amely elvitte a B. Nagy László-díjat, és a legjobb operatőrnek járó kitüntetést is.

A rendezők közül Fliegauf Benedek győzött, Womb című alkotásának köszönhetően. A legjobb dokumentumfilmnek járó elismerést Nagy Viktor Oszkár a Két világ közt című munkája, míg a legjobb kisjátékfilm díját megosztva Till Attila Csicska, és Reisz Gábor Külalak című filmje nyerte el.

A legjobb animációs film a 100 részes Magyar népmesék sorozat lett, Jankovics Marcell pedig különdíjat vehetett át Az ember tragédiájáért. Életművéért idén Sára Sándor rendező-operatőrt jutalmazták a kritikusok.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei