2012. február 28.MTI
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az ajtó bemutatójára hazánkba érkezik az Oscar-díjas Helen Mirren

Helen Mirren is részt vesz a Szabó István rendezte új film, Az ajtó budapesti premierjén. A Oscar-díjas brit színésznő - aki Emerencet alakította a Szabó Magda regényéből készült adaptációban - a tájékoztatás szerint március 7-én érkezik Magyarországra, és két napig marad.

"Helen Mirren szerette ezt a szerepet, valamint többször hangot adott Magyarország, illetve Budapest iránti vonzódásának, így örömmel tesz eleget a meghívásnak" - fogalmazott Hábermann Jenő, a film producere.

A producer kitért arra is, hogy Az ajtót egyszerre kezdik el vetíteni Budapesten és vidéken, a fővárosban például az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Corvin, a Puskin, valamint több multiplex mozi tűzi műsorára.

A film világforgalmazója több országgal kötött már szerződést és további országokkal tárgyal - tette hozzá Hábermann Jenő, aki azonban részleteket nem kívánt elárulni. Azt elmondta, hogy a németországi forgalmazást német koprodukciós partnerük, Sőth Sándor szervezi.

Szabó István a producer felkérésére vállalta el a rendezést, a film pénzügyi hátterének megteremtése három évet vett igénybe, a teljes költségvetés mintegy hatmillió euró. A jeleneteket Németországban és Magyarországon forgatták. Olyan helyszíneket kerestek, amelyek megfelelőek a regény ténybeli szerkezetéhez, így egyes jeleneteket Budapest II. kerületében, a Lotz Károly utcában, Szabó Magda egykori otthonához közel vettek fel.

Az ajtó operatőre Ragályi Elemér, a két női főszerepet Helen Mirren és a magyar közönség számára A mások élete vagy A Baader-Meinhof csoport című filmből ismert német Martina Gedeck alakítja.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei