2012. november 21.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Oszama bin Laden megöléséről forgatott filmet Kathryn Bigelow

December 19-én kerül az amerikai mozikba Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendező legújabb filmje, a Zero Dark Thirty, amely egy sokakat foglalkoztató témát, Oszama Bin Laden likvidálását dolgozott fel. Az alkotás Jessica Chastain és Taylor Kinney főszereplésével meséli el, hogyan "vadászta le" a terrorista vezért a C.I.A. és a Seal Team 6 speciális kommandós csapat.

Kathryn Bigelow rendező és Mark Boal forgatókönyvíró - akik már a kétszeres Oscar-díjas A bombák földjén című moziban is együtt dolgoztak - az Entertainment Weeklynek adott interjút a frissen elkészült műről. Mint elmondták, a hitelesség rendkívül fontos volt számukra, mind a C.I.A.-nyomozásáról szóló vonal, mind a katonai akció megjelenítésekor. Utóbbit Bigelow igyekezett minden részletre kiterjedően ábrázolni, egészen az Oszama bin Laden rejtekhelyére való behatolástól az épület egyes szintjein végrehajtott cselekményekig.

Az alkotók Jordániában felépítették a terrorista vezér támaszpontjának mását, amellyel kapcsolatban a rendezőnő elárulta, hogy szinte érezhető volt a mesterséges díszletben az egykori "lakók" jelenléte. A sztori megalkotásakor egyébként ügyeltek arra, hogy senkit ne sodorjanak veszélybe, ezért bár valós személyeken alapulnak figuráik, nem lehet őket - sem külső, sem egyéb jellemzők alapján - felismerni.

A Zero Dark Thirty már azelőtt kavart némi botrányt, hogy bárki láthatta volna, egy amerikai képviselő ugyanis kérte annak kivizsgálását, nem juthattak-e a filmesek illetéktelenül titkos információkhoz. Boal a politikai támadásokat szürreális élménynek nevezte, Bigelow pedig reményét fejezte ki, hogy az elkészült alkotás majd magáért beszél.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei