2009. június 5.Vető Viktória
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

T-Home Gyerek Sziget 2009

Igaz, még a teljes szabadságra várni kell két hetet, de június első hétvégéjén már pazar bemelegítő programokkal lehet készülni a vakációra a T-Home Gyerek Szigeten. Lesz zene-bona, vígasság, kézműveskedés, Bohóctanya, drámajáték, utcaszínház, sportprogramok, véradás és Víz Sziget.

A T-Home Gyerek Szigetre idén is érdemes kihajózni - 0-14 éves korúaknak ingyenesen - vagy biciklizni, nem csak a mozgás és a kaland kedvéért.

Bár sok minden változott a világban a tavalyi nyár óta, egy biztos: a T-Home Gyerek Sziget ingyenes programsorozata idén is élmény gazdag hétvégékkel várja a gyerekeket, szülőket, barátokat a Hajógyári-sziget nagyrétjén. Jelentős újdonság a programban, hogy kibővül a T-Home Nagyszínpad programja: az eddigi két műsorsáv helyett négy lesz naponta, 10:30-as kezdési időponttal. Az első szombaton egyebek mellett lesz Halász Judit koncert, az Ördögszekér Kompánia Bábtársulás előadásában Hamupipőke története elevenedik majd meg a színpadon. Vasárnap Kamilla-Karamella és Fogas bohócok csinálnak világszámot és bemutatkozik a Vacka-rádió is. Jelentősen megújult a sporthelyszín is, ezen a hétvégén a karatéval lehet közelebbről megismerkedni, de nem hiányoznak majd a népszerű sportjátékok sem.

A Zöld Zug-ban - az Ökoszolgálat Alapítvány együttműködésével - mind a gyerekeknek, mind az őket kísérő felnőttek számára lesznek a "zöld"- témába vágó elfoglaltságok, például környezetvédő kifestőzés, környezetvédelmi témájú puzzle, de az érdeklődőbbek kiszámíthatják majd a ökolábnyomukat is, azaz azt, hogy jelen életvitelük mellett mekkora nyomot hagynak Földön.

A Vándor Vurstli az idén is hagyományos vásári szórakoztatás elemeit idézi meg újra, és idén különösen nagy hangsúlyt fektet a régi dolgok megbecsülésére. Lesz Csúzlizda és Körhinta, és megtapasztalhatják a gyerekek, milyen volt, amikor még nem volta játékboltok, a gyerekek maguk készítették játékaikat, vagy a szüleik, nagyszüleik varrtak nekik rongybabát, faragtak fűzfasípot. Az egyik játékos műhelyben megnézhetik az érdeklődők hogyan készítettek játékot régen, a másikban azt, hogyan csinálhatnak ma maguknak is játékot a körülöttünk lévő fölöslegessé váló dolgokból.

A már megunt, a fiók mélyén, vagy a kamrában szomorkodó régi, de még jó állapotú játékokkal újra örömet szerezhetnek más gyerekeknek, azok, akik részt vesznek a T-Home játékgyűjtő akciójában. Az akció részletei a www.adhat.hu-n találhatóak meg, a játékokat a T-Home Gyerek Sziget bejáratánál elhelyezett üvegfalú Játékgyűjtőben lehet leadni.
Az összegyűjtött játékokat a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ) közreműködésével juttatják el a szervezők a rászoruló gyerekekhez, pályázat útján.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Apuka 2009-06-06 19:44:44
Felnötteknek mennyi lesz a belépődíj?
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei