2009. június 10.Piros Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nyári táborok a Debreceni Művelődési Központ szervezésében

A különböző érdeklődésű gyerekek és a szülők igényét figyelembe véve állították össze a DMK dolgozói tábori kínálatukat. Öt helyszínen, 14 féle táborba, összesen 24 csoportba várják az általános- és középiskolásokat. A város kiváló szakemberei, pedagógusok, népi iparművészek, edzők, művésztanárok foglalkoznak a táborozókkal, de van köztük Európa bajnok tenisz edző és csillagász is.

A Debreceni Művelődési Központ, illetve az elődintézménye az Újkerti Közösségi Ház közel 30 éve szervez napsugár táborokat a nyári szünidőben. Így hát van gyakorlatuk és tapasztalatuk a munkában, ami igen nagy figyelmet igényel.

A táboraiknál - az életkornak megfelelően - középpontban: a kreativitás, a játék, a sport és a természet. Kis létszámú csoportokban, családias, baráti hangulatban tölthetik a vakációt a gyerekek.

DMK táborok 5 helyszínen a városban:

1. Az egyik közkedvelt helyszín a Tímárház, ahol a Kisbojtár népművészeti és a Tekergető kézműves táborok június 22 - augusztus 7-ig hetente folyamatosan indulnak. Ugyanitt egy új és izgalmas táborba is várják az iskolásokat: július 20-tól a Lovagi táborban a középkor hangulatával, fegyvereivel, táncaival, dalaival, illetve a lovagi tornával ismerkedhetnek meg.

2. Az Újkerti Közösségi Házban legnépszerűbb évek óta az állatbarát és a csillagász tábor. De lesz itt angol nyelvű játéktábor és agyagformázó - fazekas, valamint kézműves és képzőművészeti tábor is június 22 - július 24-ig. Az állatbarátok naponta ellátogatnak az Állatkertbe, ahol közelebbről is találkozhatnak az ott élő állatokkal.

3. A Kismacsi Közösségi Ház hatalmas zöld udvarával és sportpályájával, nyáron is hűs belső nagy tereivel, kiváló feltételeket nyújt a vakációzóknak.
Itt június 15 - július 31-ig táborozhatnak. Az elmúlt évben nagysikerű, kedvelt tenisz táborokat (mazsola, napraforgó) kezdőknek és haladóknak is ajánlják. Kiváló edzők - köztük - Európa bajnok is van - tanítják a gyerekeket. Az ide jelentkezőknek a felszerelést is biztosítják, valamint korszerű kondigépeken fejleszthetik fizikai képességüket. A napi 4 x 60 perces edzések mellett vidám szabadidős és játékprogramokon vehetnek részt a táborozók.
Kismacson még izgalmasnak ígérkezik a lovagi tábor, aminek a végén a szülőket lovagi bemutatóra és közös főzésre is meghívják.Azok a gyerekek pedig, akik örömüket lelik az alkotásban a Míves Művészeti Tanodában számos képzőművészeti technikát kipróbálhatnak a sok-sok szabadtéri játék mellett.

E szép környezetbe várják táborozni azokat a 7-12 éves gyerekeket is, akik speciális nevelést igényelnek. A szín - világ fejlesztő táborban szakember foglalkozik velük. Örömteli lehet a nyári vakáció számukra is, hiszen játékosan egyéni és kiscsoportos formában fejleszthetik koncentrációs és kommunikációs képességüket, figyelmüket, kézügyességüket.

4. A Homokkerti Közösségi Ház ugyancsak kiváló adottságokkal és feltételekkel rendelkezik a táborozáshoz is. Szép udvara, korszerű nagy belső terei és kiváló szakemberek várják ide a gyerekeket a Homokkerti városrészből és az egész városból is. Itt július 13-tól "Ügyes kezek" kézműves tábort szerveznek a kisiskolásoknak.

5. Végül, de nem utolsó sorban különleges és izgalmas napokra, illetve hetekre számíthatnak a Józsai Közösségi Ház "Szivárvány" kézműves és hagyományőrző táboraiba jelentkezők is. A környék természeti és épített értékeit gyalog és szekéren ismerhetik meg a gyerekek. De lesz itt lovaglás, játékos vetélkedők, táncház, természetes anyagokból tárgykészítés, struccfarm és banánültetvény látogatás is a június 29 - július 17-ig tartó 1 hetes táborokban.

***


A részvételi díjak: 13.000 - 15.000 Ft / fő / hétfőtől - péntekig.
A tenisz táborok hétfőtől szombatig tartanak és ezek 20.000 Ft-ba kerülnek.
A részvételi díjak magukba foglalják a szakmai foglalkozások, illetve táborvezetők díját, a felhasznált anyagok költségeit, az egyéb szolgáltatások díját, valamint a napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna).

Fontos tudnivaló még:
Minden gyermeknek hoznia kell egy 3 napnál nem régebbi orvosi igazolást, amit a táborvezetőnek kell átadni az első napon az érkezéskor. A szülőktől kérik, hogy feltétlenül tudassák a csoportvezetővel, ha gyermekük gyógyszert szed, vagy valamilyen betegsége van. Erre ugyanis külön figyelmet fordítanak.

Rendkívül fontos még az, hogy táborozó gyermeket csak a szülővel engednek haza. Amennyiben a szülő mást küldene a gyermekért, úgy előzetes írásos engedélyt kell adnia. Gyermeket egyedül úgyszintén a szülő írásos engedélyével engedünk haza a táborból.
A tábori foglalkozások naponta 8-16 óráig tartanak. Reggel 7:30-tól már jöhetnek a gyerekek. A nap végén pedig 16:30-ig van ügyelet.

Jelentkezni a tábori helyszíneken lehet személyesen, vagy elektronikus úton. További információkat kérhetnek még a kedves szülők a Debreceni Művelődési Központ intézményi központjában (Debrecen, Kossuth u. 1 sz.), telefonon: 52/413-939, vagy tájékozódhatnak a honlapon www.debrecenimuvkozpont.hu.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei