2009. november 9.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Vonatozz, hogy életet ments!

November 6-án, pénteken apró vonatok, sőt egész szerelvények gördültek be egy pesti bevásárlóközpontba és egészen hónap végéig el sem mozdulnak onnan, az Északi Pályaudvarról. Az apró, de annál különlegesebb járműveket bárki ingyenesen megtekintheti, sőt a szórakozás mellett az UNICEF munkáját is támogathatja.

A Duna Plaza-ban nyíló kiállításon a látogatók házi készítésű kerti vasutat üzemeltethetnek, megtanulhatnak terepasztalt építeni, és megcsodálhatnak mindenféle apró szerelvényt. Az eseménysorozathoz az UNICEF egy különleges akcióval kapcsolódik. A bevásárlóközpontban felállítanak egy vidámparki kisvasutat, amin a nagyközönség egy helyszínen vásárolható, 150 forintos UNICEF-képeslappal utazhat.

A hónap folyamán több, mint 20 vitrinben lehet megcsodálni minden vasútmodellezéshez kapcsolódó építményt. Többnyire magángyűjtők legféltettebb kincseit, többek közt papírból készített vasútállomást, bakterházat, és tartálykocsit. A Kemencei Erdei Kisvasút majd’ 100 éves mozdonya és egyik kocsija pedig csak arra vár, hogy a gyerekek megmásszák, és játsszanak a muzeális példányon, de kiállítanak egy eredeti hajtányt is. A szervezők egy múltszázad eleji utazófülke-belsőt is felépítenek, így mindenki nosztalgiázhat egy kicsit a kétszemélyes, karfás, kalaptartós üléseken.

Az eseménysorozathoz kapcsolódóan az UNICEF a bevásárlóközpontban egy 6x13 méteres vidámparki kisvasutat állít fel, amin a gyerekek a november hétvégéken, péntektől vasárnapig utazhatnak, egy 150 forintos UNICEF képeslap megvásárlása ellenében.

"Az idén 60 éves UNICEF képeslapok és játékok életet mentenek - nyilatkozta Dr. Kecskeméti Edit, az UNICEF Magyar Bizottságának igazgatója. - Minden egyes eladott UNICEF képeslap árának fele közvetlenül gyerekprogramokat támogat, így a világon egyre több gyermek juthat elegendő táplálékhoz, egészséges ivóvízhez, megfelelő egészségügyi ellátáshoz. Egy képeslap árából már beolthatunk 1 gyereket kanyaró ellen, vagy 10 gyerek kaphat A vitamin pótlást."

***


Északi Pályaudvar - vasútmodellek és más vasúti különlegességek kiállítása
Időpont: 2009. november 6. - 29.
Helyszín: Duna Plaza (XIII. kerület, Váci út 178.)
A kiállítás ingyenesen, a hét minden napján látogatható.
Bővebb információ: www.dunaplaza.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei