2009. november 11.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

November 13-án nyílt napot tart a Magyar Tudományos Akadémia

Szomorú tény, hogy a természettudományos felsőoktatásba jelentkezők száma 2004 óta folyamatosan csökken. A felsőoktatás egészét tekintve, a bekerülők aránya eléri ugyan az európai szintet, de ezen belül a természettudomány területén diplomát szerzők száma egyre alacsonyabb. Éppen ezért, a MTA mindent megtesz azért, hogy megmutassa a fiataloknak a tudományban rejlő szépségeket és lehetőségeket.

Ennek érdekében november 13-án minden érdeklődő fiatalt szélesre tárt kapukkal vár a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézete (MTA MFA), hogy a hagyományokhoz híven idén is érdekes előadásokkal, illetve laboratóriumi látogatásokkal keltse fel az új generáció érdeklődését a természettudományos képzés iránt. Az egész napos intézménylátogatás során nemcsak az Intézetben folyó színvonalas kutatásokról tudhatnak meg többet a látogatók, de a laboratóriumokban zajló gyakorlati kutatómunkával is megismerkedhetnek.

"Izgalmas, és a szó legszorosabb értelmében is színes programokkal várunk minden érdeklődőt abban a reményben, hogy sikerül felhívni a hozzánk ellátogató fiatalok figyelmét a természettudományok szépségeire, és az ehhez kapcsolódó tantárgyak fontosságára." - fogalmazott Dr. Bársony István professzor, az MTA MFA igazgatója, majd hozzátette: "A kedvezőtlen felsőoktatási tendenciák nemcsak a szakmabelieknek, de már a gazdasági élet szereplőinek is szemet szúrtak. Kutatóintézetünk a maga módján így is igyekszik hozzájárulni a kedvezőtlen folyamatok megállításához, sőt megfordításához."

Az izgalmas programra készülődvén senki ne felejtse otthon a személyi igazolványát, ugyanis anélkül sajnos nem fogják beengedni az Intézetbe!

***


Nyílt nap a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetében
Időpont: 2009. november 13., 7:30 és 16:00 között (a laborok 9:00 és 15:00 között látogathatók)
Helyszín: KFKI telephely az MFA Tanácstermében (XII. kerület, Konkoly-Thege Miklós út 29-33., 26. épület, 1. em.)
Bővebb információ itt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei