2009. november 18.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bábopera a Kolibri Színházban

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház műsorán immáron hat éve szerepel Mozart: Szöktetés a szerájból című operája. S hogy mi ebben olyan érdekes? Csak annyi, hogy ez egy gyermekeknek szóló bábjáték, amely mellett november 20-tól Haydn: Aki hűtlen, pórul jár című operájának szintén gyermekeknek szóló változata is megtekinthető a budapesti színházban.

November 20-án mutatja be Joseph Haydn Aki hűtlen, pórul jár című operájából készült marionett-bábos előadását a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A 8 éves kortól ajánlott bábopera a tavasszal a Művészetek Palotájában, valamint az augusztusban Pilisborosjenőn játszott előadás a Kolibrire szabott átdolgozása.

S hogy miért is érdemes gyermekeinket elvinni az előadásra, arra a színház igazgatójától, Novák Jánostól kapunk választ, aki nem mellesleg a darab rendezője is:

"Csellista múltamhoz, zenész identitásomhoz tartozik a hitvallás, hogy az ember egész életét meghatározza, ha már gyerekként találkozik igazi értékekkel. Téves előítélet, hogy a klasszikus és a modern zeneműveket le kell butítani ahhoz, hogy fogyaszthatóvá váljanak gyerekek számára. A valóság az, hogy a legkisebbek örömmel és kíváncsisággal hallgatnak értékes zenét. Ha azonban nem találkoznak ilyen művekkel, lassan elmúlik ez az érdeklődésük, képességük. Ezért nem maradhatnak ki a repertoárunkból a klasszikus zeneművek színpadi adaptációi."

***


Joseph Haydn: Aki hűtlen, pórul jár (bábopera 8 éves kortól)
Bemutató időpontja: 2009. november 20., 15 óra
Helyszín: Kolibri Színház (Bp. VI., Jókai tér 10.)
Rendező: Novák János

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei