2010. május 9.Komor Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Véget ért az idei Európai Ifjúsági Poszterverseny

A negyedik Európiai Ifjúsági Poszterverseny magyarországi helyezettjeinek névsora már megtekinthető a www.euroifjusag.eu weboldalon. A győzteseket ezalkalommal is az Európai Bizottság választotta ki, Magyarországon 107 csapat 150 poszterrel nevezett a 2010-es versenyre.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete húsz évvel ezelőtt elfogadta a gyermekek jogairól szóló egyezményt - idén erre a megállapodásra emlékezve rendezték meg a fiataloknak szóló poszterversenyt, amelyre Európa szerte jelentkezhettek az érdeklődők. A feladatuk olyan plakát megtervezése volt, amely az egyezményben foglalt jogok valamelyikét testesítette meg, innen is a pályázat idei szlogenje: "Rajzolj nekem jogokat!". A két korosztályra bontott versenyen (10-14 évesek és 14-18 évesek) idén összesen mintegy 50 ezer gyermek mérettette meg magát a 27 tagállamból, ami 11 ezer plakátot jelent.

A magyaroszági győztesek listája:
10-14 éves korosztályból első helyezést ért el Győrből a Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézet csapata. Második lett a Váci Mihály Általános Iskola csapata Szombathelyről. A harmadik helyezést Pécsről, a Csodabogyók csapata, a Mecsekaljai Iskola Jurisics Utcai Általános Iskolából kapta.

Az idősebbek közül, a 15-18 éves korosztályból a legjobb posztert a Család’92 csapata készítette Egerből, az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Gimnáziumából. Szintén az egri Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Gimnáziuma hozta el a második helyezést Érted? nevű csapatával. A kategória harmadik helyezettje a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium Nakihasze csapata lett.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei