2011. január 6.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Végre egy igazi mese - Nyúl kalandok Beatrix Potter tollából

Nyúl Péter, Nyuszi Benjámin, Kacsa Jolán, Pecás Jeremiás és még sokan mások. Az ő történetük igazi oázis az igénytelen gyermekkönyvek sivatagában. Beatrix Potter bájos meséi végre olyan történetek, melyet az ember jó szívvel olvashat esti mese gyanánt gyermekének, s melyek megfilmesített változatát boldogan ül le vele megnézni.

Beatrix Potter angol írónő gyermekkorában szívesen járta a természetet és még szívesebben örökítette meg rajzokkal azt, amit kirándulásai alatt látott. A mesék, amelyek híressé tették őt, tulajdonképpen egy kedves levélből alakultak ki, melyet az írónő egy beteg kisfiúnak küldött. A rajzokkal illusztrált vidító célzatú levél annyira jól sikerült, hogy az írónő úgy döntött: regény formába önti Nyúl Péter kalandjait. A könyv hatalmas sikert aratott és ennek köszönhetően Beatrix Potter még sok kedves történettel örvendeztette meg a mesekedvelőket.

A General Press Kiadó gondozásában megjelent könyvecskék Beatrix Potter eredeti illusztrációit felhasználva mesélik el - többek között - Nyúl Péter, Bikkmakk Mókus, Nyuszi Benjámin, Kacsa Jolán, Tapsifülesék és Pecás Jeremiás kalandjait. Minden figura története külön kis könyvecskében, képekkel gazdagon kiegészítve került kiadásra.

A kedves kis történetek minden bizonnyal hamar belopják majd magukat a család szívébe! A gyermekeknek pedig még további örömet okozhat, hogy kedvenc figuráik a televízióban is megelevenednek. A könyvsorozatból ugyanis készült egy dvd sorozat is, szintén az írónő eredeti illusztrációit felhasználva.

Természetesen az üzletiesség Nyúl Pétert és barátait sem kíméli, úgyhogy a könyveken és a dvd-ken túl szinte bármi kapható, ami a kedves állatkákkal kapcsolatos: a kifestő könyvtől a foglalkoztató füzetig. Sőt, az interneten még saját honlapjuk is van...

Akinek gyermeke van, tisztában van vele, milyen nehéz manapság szórakoztató, kedves és értékeket közvetítő mesét találni. Éppen ezért öröm, hogy Beatrix Potter több, mint száz éve megálmodott figurái nem vesztek a feledés homályába.

***


A könyvsorozat darabjai keménykötésűek, harminc oldalasak. Könyvesbolttól függően 1.200. - 1.500. forintba kerülnek.
A DVD sorozat a MIRAX gondozásában kerül forgalomba. Az egyes lemezeken - melyek ára 900 forint - több történet is található.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei