2011. január 15.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Zenél az Alma - Fantasztikus szórakozás kicsiknek és nagyoknak

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, igen egészséges gyümölcs, mely rengeteg nyomelemet és vitamint tartalmaz. A kerekded gyümölcs az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Azonban mi magyarok nem csak esszük, hanem hallgatjuk is az Almát és olyankor az sem meglepő, ha hirtelen táncolni támad kedvünk.

Az elsősorban gyermekek mulattatását célzó Alma zenekar 1996-ban jött létre egy gimnáziumi barátság nyomán. A megalakulást nem is olyan sokára követte az első lemez megjelenése, amely leleményes módon az Alma címet kapta. Az együttes eleinte felnőtteknek címezte muzsikáját, azonban egy véletlenek köszönhetően már hamarosan szinte csak gyermekközönség előtt játszottak.

2006-ban jelenik meg az Alma együttes harmadik lemeze, amelyen - saját bevallásuk szerint - végre megtalálták azt a csak rájuk jellemező, egyedi hangzásvilágot, amit addig kerestek. 2009 decemberében már az első DVD lemezüket adják ki, amely nem is akárhova: egy Mars-béli koncertre kalauzolja a mulatni vágyókat. 2010 áprilisában pedig a közönség elé kerül a Bogyó és Babóca című tüneményes rajzfilm, amely Bartos Erika mesefiguráit kelti éltre az Alma együttes zenei aláfestésével.

Az együttes jelenleg legújabb, Tündérföldön című nagylemezükön munkálkodik, valamint hamarosan nekilátnak a Bogyó és Babóca újabb epizódjainak.

Az Alma zenekar eddig is sok örömet szerzett apró rajongóinak. Amelyik házba begurulnak az együttes korongjai, ott a család összes tagja egy héten belül kívülről fújja majd a nótákat. Ennek nagy hasznát lehet venni majd a koncerteken. A zenekar ugyanis mostanság több, mint 300 koncertet ad évente, melyeken üres széket nem sokat lehet találni.

Ha fülünkbe jut a hír, hogy az Alma lakóhelyünkhöz közel ad koncertet, nyomban véssük be a naptárba a dátumot, ugyanis a bulit nem érdemes kihagyni. Kicsik és nagyok, anyukák és apukák, nagymamák és nagypapák egyaránt jól szórakoznak majd az együttessel töltött idő alatt. Az zenekar tagjai ugyanis amellett, hogy a gyermekeket maximálisan "kiszolgálják", a felnőtt kísérők számára is tartogatnak poénokat!

A zenekar honlapján a www.almazenekar.hu-n lehet tájékozódni a koncert időpontokról, illetve innen megrendelhetjük az együttes eddig megjelent kiadványait, akár nyomban az összeset!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei