2008. október 29.Kisfaludi Csilla
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Költők nyomában - akár szó szerint

Újfajta szórakozási forma dívik a nagyvilágban. Már nem csak muzeális darabként tekinthetünk az angol romantika, vagy éppen a 20. század költőinek és íróinak fekhelyére, hanem akár ki is próbálhatjuk azt. Az elsőre talán meglepő ötletnek egyelőre jól megkérik az árát is.

A szokatlan szálláslehetőség úttörője Dylan Thomas swansea-i szülőháza volt, amely ettől a héttől nyílt meg a vendégek előtt. A házat egy Thomas-rajongó házaspár vásárolta meg és korhű bútorokkal rendezte be.

A "mozgalom" hamar követőkre talált. Egy wales-i villa is ugyanezzel a céllal nyitotta meg kapuit, ezúttal a romantika nagy alakjának, Percy Bysshe Shelley-nek egy hétvégi házában tölthet el néhány éjszakát a kedves látogató. És még koránt sincs vége: ha Shelley van, akkor Keats sem maradhat el. Az Óda egy görög vázához című vers szerzőjének bedhamptoni szállásán, az öreg malomházban foglalhat szobát minden Keats-fanatikus. Persze az igazi rajongók nem állnak meg Angliában, egészen Rómáig utaznak, a Piazza di Spagnatól jobbra fekvő házig, ahol Keats örök nyugalomra lelt. Itt közvetlen a fölött a szállás fölött bérelhetünk lakrészt, ahol Keats tartózkodott utolsó óráiban.

Az angol irodalom kedvelőinek csak pénztárcájuk vastagsága jelenthet gondot, ugyanis a "zarándokhelyek" horribilis összegekért vehetők igénybe. Egy korhű fekhely egy éjszakára negyven- és hatvanezer forintnak megfelelő összegért bérelhető ki, tehát az új módi egyelőre csak a felső tízezer és a lottónyertesek kiváltsága.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei