2008. október 30.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az éj puha teste - megjelent az erdélyi milliárdos második regénye

A Vanda örök után Böszörményi Zoltán második regénye látott napvilágot az Ulpius-Ház gondozásában. Az erdélyi milliárdos üzletember, napilapok tulajdonosa elmondta: önmagát írta meg ebben a regényben. Az éj puha teste egyfelől társadalmi, másrészt gazdasági tükörképe mindannak, ami körülöttünk történik. A regényt a szerző csütörtökön délután négy órakor mutatja be a budapesti Centrál Kávéházban.

Böszörményi Zoltán második regénye filozófia, társadalmi látlelete a mai kornak. A vaskos kötet főhőse Tamás, aki egy szegény országból kivándorol az "ígéret földjére". A betétregényben pedig a fogyasztói társadalom gazdag és befolyásos figuráinak sorsdrámáit ismerheti meg az olvasó. A fordulatokban gazdag és krimi szállal dúsított több szálon futó történetet akár Agatha Christie is megirigyelhetné.

Az éj puha teste című regény szerzője érdeklődésünkre elmondta: elgondolkodtatni szeretne ezzel a könyvvel. Arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlenül a pénz az, ami jelentőséget ad az életnek. Ezt Böszörményi Zoltánnak el is hihetjük, ugyanis az ő sorsa és regénybéli főhősének története valóban ezt igazolja. S bár a regényben nincs megnevezve, hogy hol játszódik a cselekmény, az életrajzi elemekből ez kideríthető.

Böszörményi Zoltán, ahogyan a regénybéli Tamás is, maga mögött hagyva Erdélyt, egy szál ruhában vágott neki a világnak. Elmondása szerint Ausztráliába szeretett volna kivándorolni, de végül a sors Kanadába vezérelte. Megérkezése után hét évre alapította első saját vállalatát Torontóban, amely főleg kreatív reklámszolgáltatásokkal foglalkozott. Böszörményi Zoltán a romániai rendszerváltás sikeres gazdasági szereplője, ő építette fel Románia egyik legmodernebb fényforrás gyárát, s az ő vállalata fejlesztette fel Bukarest és más romániai nagyvárosok közvilágítását is. Jelenleg Monacóban él, de a regényeit Barbadoson írja.

Arra a kérdésünkre, hogy mit szólt a kiadó reklámfogásához, miszerint azzal adják el a regényét, hogy az erdélyi milliárdos második könyve jelent meg, Böszörményi Zoltán elmondta: mindenki tudja, hogy a pénz nem jelent rangot az irodalomban. Az ember vagy jót ír, vagy rosszat, éppen ezért nem a pénz fogja meghatározni, hogy az irodalom-e vagy sem.
Az éj puha testéről is az olvasó mondja ki majd az ítéletet, tette hozzá a szerző.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei