2008. december 4.Lipták Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kérem! Boncoljanak fel! Egy orvos hallomásai

2008. december 4-én mutatják be Dr. Csiba László novelláskötetét Kérem!Boncoljanak fel!Egy orvos hallomásai címmel. A szerző a kórház mindennapjait egy orvos szemszögéből ábrázolja. Dr. Csiba László - a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Neurológiai Klinikájának vezetője- a mű írásakor saját tapasztalataira támaszkodott.

Prof. Dr. Csiba László történetei egy zárt világba vezetik be az olvasót. A kötet segítségével megismerhető, hogy milyen viselkedést és érzéseket vált ki a betegség közelsége az emberekből. A mű ugyanakkor az orvosok és gyógyítók előtt is tiszteleg, akik komolyan veszik hivatásukat, akik munkája nemcsak foglalkozás, hanem annál jóval több. Áldozat.

A könyv célja megosztani az emberekkel, hogy mi adja az erőt az orvosi hivatás ellátásához.
"A kötetben gyógyításról, kudarcokról, különleges emberi találkozásokról írok. Mind-mind fura életem emlékei. Sok év után már tudom, kevés betegséget lehet megelőzni, kevésen segíteni és még kevesebbet teljesen gyógyítani. De minden kiszolgáltatott, fájdalomtól, haláltól félő embernek lehet jó szót adni, odafigyelést, egy-egy mosolyt vagy simogatást. A mi pályánk azért csodálatos, mert mindennap fontos lehetek valakinek. És ezért nem kell hirdetést feladni, klubba járni; a kórterem ajtaja mögött valaki mindig vár." - vallja Csiba László professzor.

A könyv alkotója számos tevékenysége mellett szakított időt a mű megírására, hiszen Dr. Csiba László a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinikájának igazgatója, emellett gyógyít, kutat az egyetemen, tanít, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, valamint a stroke-kutatás egyik kiemelkedő személyisége. A Magyar Stroke Társaság elnöke, tagja a Nemzetközi Stroke Társaságnak, az Európai Neuroszonológiai Társaság vezetőségének és a Stroke folyóirat testületének - mondta el Prof. Dr. Paragh György, az Orvos- és Egészségtudományi Centrum elnöke.

***


Kérem! Boncoljanak fel! Egy orvos hallomásai
Helyszín: Déri Múzeum, Díszterem, Debrecen Déri tér 1.
Időpont: 2008. december 4. 18 óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei