2009. november 16.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Képregény Saint-Exupéry kis hercegéből

Az iskolában kötelező, kicsik és nagyok számára egyaránt tanulságos olvasmány Saint-Exupéry A kis herceg című regénye. Most megjelent egészen új köntösben, képregényként is, Joann Sfar csodálatos rajzaival, de hűen ragaszkodva az eredeti történethez.

Saint-Exupéry és A kis herceg című regénye máig népszerű olvasmány, de a szerző utódai úgy gondolták ennek ellenére érdemes még közelebb hozni a mai ifjúsághoz a művet, haladni kell a korral ezért készíttették el képregény változatot.

Megtaláltak a tökéletes embert a képregény megrajzolására, Joann Sfar Franciaországban legendásnak számító filmrendezőt és képregényrajzolót, aki egyéni hangvételű sorozatairól ismert. A kis herceg így kockákban és szövegbuborékokban tért vissza, Sfar rajzai méltóak az eredeti regényhez, káprázatos színekben és képekben tökéletesen visszaadják az eredeti hangulatot. Így ötvöződik benne az újdonság azoknak, akik már jól ismerik a mesét, és hűen megismerheti a kis herceg történetét az, aki eddig nem olvasta Exupéry regényét. Mindezért A kis herceget a legrangosabb francia képregényfesztiválon a gyerekekből álló zsűri az év képregényének választotta. Joann Sfar A kis herceg képregénye november eleje óta a magyar könyvesboltokban is kapható Dunajcsik Mátyás fordításában.

***


Joann Sfar: A kis herceg - Képregény Antoine de Saint-Exupéry műve nyomán
Kiadó: Vad Virágok Könyvműhely
Kiadás éve: 2009
Ár:3885 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Annie 2010-04-19 19:38:15
Örülök, hogy az illusztráció stílusban igazodik az eredeti könyvéhez (már amennyire a pici képen meg lehet állapítani), de azért 4000 forint egy képregényért elég durva, pláne, hogy állítólag a mai ifjúsághoz akarják közelebb hozni...
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei