2010. február 16.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Árnyaltabb kép Hitler szeretőjéről, Eva Braunról

Eva Braun alakja mindenhol megjelenik, filmekben, regényekben, dokumentumalkotásokban Hitler szeretőjeként, végül feleségeként. Mégis torz a róla kialakult kép, állítja Heike Görtemaker berlini történész az Eva Braun: Life With Hitler című könyvében.

Eva Braun tizenhét évesen ismerkedett meg 1929-ben Adolf Hitlerrel, és ezzel beleírta magát a történelemkönyvekbe, de a legtöbbször úgy emlegetik, mint "a butuska szőke, aki beleszeretett a sátánba". Ezen a felfogáson változtat Heike Görtemaker könyve, az Eva Braun: Life with Hitler. A berlini történész eddig nem vagy alig ismert dokumentumok, levelek, naplórészletek és képek alapján írta meg az első tudományos életrajzot. "Teljesen különbözik a megszokott képtől, több volt, mint egy attraktív valami" - mondja felfedezéséről a történész. Eva Braun független gondolkodású, szeszélyes és szenvedélyes nő volt, aki teljes szívvel támogatta Hitler terveit, foglalkozott a politikával és különösen érdeklődött az építészet iránt. Az általa képviselt életmód is ellentmondott annak, amit a Harmadik Birodalom propagandája sugallt. Ráadásul míg Hitler végig fenntartotta a róla kialakult aszexuális képet, és hogy az egyetlen menyasszonya Németország, addig Görtemaker dokumentumokkal tudja bizonyítani aktív szexuális életüket.

Természetesen sok kérdésre az Eva Braun: Life With Hitler sem tud válaszolni, de legalább árnyalja a képet, ami Eva Braunról kialakult.

Kapcsolódó cikk: Eva Braun - Hitler álmainak asszonya

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Anatole Hongrois 2014-02-01 19:07:17
Igen, a könyvem készen lett. A sok butaság amit írtak úgy Éva Braunról mint Hitlerről. Több ország könyvei után merem mondani, annyi valótlan történetet produkáltak Éva Braunról és Hitlerről ami legalább 300 évet éltek volna. Ja igen, éltek! Hitler ugye nem halt meg mint ahogy a lökött Sztálin talpnyalói állították, 1968-ban állították ki Hitler halotti bizonyítványát. No meg Éva Braunról állították megmérgezte magát, de ami koponya darabot találtak és azt mondták az övé, abban golyó ütötte lyukak voltak, vagyis ez is hamis, nem Éva Braun koponya maradványa. Sztálin hülyét csinált a világból, mert Hitler és Éva Braun bizony vígan éldegéltek egy távoli országban. Olvassátok el a könyvemet és abban sok mindent megtudtok a három nagyságról. Mária Stuart, Bonaparte Napóleon, Adolf Hitler. Köszönöm.
Anatole Hongrois
Arany-gyémánt diplomás zeneszerző
Art díjas író-költő.
nem
regisztrált
Anatole Hongrois 2011-10-10 12:53:32
Érdekes az elméleted Odre. Most írom a klon2 cimű könyvemet. Itt Mária Stuart, Bonaparte napoleon, Adolf Hitler klonjait mutatom be, de nem politikai oldalról mert azt már megtették több ezer könyv oldalon. Az emberi érzés, a hogyan az élethez viszony mai érzéssel. Nagyon érdekes és iszonyúan kemény a megírása, de a nehezén már túl vagyok. Lassan készen lesz és megismeri a világ de mint embert akik érzéssel születtek és haltak meg, de nem bíráló és elítélő stílusban. Mentesítettem magamat a rosszúl kialakitott rossz embernek titulált hírességektől.
nem
regisztrált
odre 2010-10-04 16:09:45
Két dologban mindenképpen egyet értek Anatole Hongios-sal:
1. valóban megérne pár könyvet a zsidók bűntetteinek felsorolása is,
2. Hitlernél bizony voltak sokkal kegyetlenebb és vérszomjasabb emberek is (persze őt se kellett félteni)... kortársai közül elég csak Sztálint említeni...

Mindezeket úgy mondom, hogy úgy általánosságban elítélek minden üldöztetést, történjen az faji vagy vallási alapon, vagy akárhogy is... amit én mondok, hogy az éremnek mindig két oldala van..........
nem
regisztrált
Anatole Hongrois 2010-10-04 15:39:07
Olvastam Spiró György könyvét. Érdekes, és mellé kellemesen olvashatóvá teszi de úgy, hogy nem szabad letenni. tehát, remek, megéri eltölteni vele a drága szabad időt ami értékesebb lesz ha elolvasták a könyvet.
Anatole Hongrois.
nem
regisztrált
Anatole Hongrois 2010-10-04 15:35:57
Kovácsbá! Primitív a megjegyzés, indokolj vagy maradj csendben. Igen, tudom, többet mint te, hülye gyerek. Német, francia nyelven olyan történelmi adatokat adtak közre amiről a magyar olvasó álmodni sem mer. Hülyére vették a Kommunisták Európát évtizedeken keresztül. Zsidói Holokausztot produkált Amerika, s mellé 56-ot is. Gondolom a magyar történelmet tanulgattad, HÜLYE GYEREK, ami hazudik, s te ezt tudod, mert nem vagy már gyerek s ha az vagy akkor nem tudhatod s ezért elnézem neked, de szólj apádnak vágjon szájon az udvariatlanságod végett. De te Kovácsbá kommunista létedre szűkszavú vagy, tehát, várom az indokot. Remélem mást is tudsz leírni, nem a fiadról ellesett véleményt ami rád ragadt.
Anatole Hongrois.
nem
regisztrált
Anatole Hongrois 2010-10-04 15:27:21
Lassan készen lesz a Klon2 című könyvem. Mária Stuart, Bonaparte Napóleon, Adolf Hitler klónjait szólaltatom meg. Mint ismeretes az első részben, mindenre emlékeznek haláluk előtt. Itt bemutatom mint embereket és miért tették őket becstelen emberekké. A történelem lapit az igazsággal szemben, csak a véres hazug történelmet engedi az írásra a népek félrevezetésére. Megéri elolvasni, hiszen 1500-1800-1900 éveket parancsolom össze pár hétre, mert a klónok rövid életűek. Sok mindent meg lehet tudni amiről még sosem beszélt-írt a történelem.
Anatole Hongrois.
nem
regisztrált
Kovácsbá 2010-02-18 14:16:59
Te már csak tudod mi? Hülyegyerek!
nem
regisztrált
Anatole Hongrois 2010-02-18 13:15:51
Nem értem, annyi lökött ADAT hagyta már el az emberek-tudósok ajkát ha Hitlerrel kapcsolatos téma került a képbe. Ajánlatom, minden könyvet elégetni és az igazság fejében újra írni eredet dokumentumokkal a Hitleri mitologiát. Igy az 1 világhábor után milyen aljasságokat tettek a zsidók Németországban, ahol üldözték a német lakosságot. Ezért állt bosszút Hitler. Napoleon-Cézár-stb vérengzöbbek voltak mint Hitler. Olvassuk el a Ralf Georg Reuth dokumentumból készitett könyvet német nyelven.
Anatole Hongrois.
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei