2010. február 19.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Felicity Huffman: A jó pasi kézikönyve - A született feleség tanácsa

Mi kell, hogy egy nő boldog legyen? Valószínűleg sok minden, de nem kis szerep jut ebben a férfiaknak is. A jó pasik kézikönyve című könyvben a szerzőpáros bevezeti a férfiakat a női nem elvárásainak rejtelmeibe: hogyan legyenek igazán vonzóak a gyengébbik nem szemében?

Férfi és nő kapcsolata egyike a világ legtitokzatosabb dolgainak, így nem meglepő, hogy könyvek ezrei próbálják megmagyarázni a rejtélyt több-kevesebb sikerrel. Születtek elméletek, hogy a nők a Vénuszról, a férfiak a Marsról jöttek, de lehet a feng shui felől is közelíteni. Ebbe a kavalkádba visz új színt a Született feleségek sztárjának, Felicity Huffman-nek és társszerzőjének Patricia Wolff-nak a Jó pasi kézikönyve. A két barátnő fáradságos tanulmányozás és intenzív kutatómunka után, arra a következtetésre jutott, hogy a legtöbb randikönyvet nőknek írták, pedig ők tudnak randevúzni. A segítség inkább a férfiaknak kell, mivel a nőket nem mindig könnyű boldoggá tenni. Elég az első férfira, Ádámra gondolni, választania kellett, hogy az isteni parancsot követi, vagy Éva kérésének enged, nos a következmények az emberiség sorsát változtatták meg.
Márpedig jó eséllyel egyszer minden férfi életében eljön az a nap, amikor nem is csak jó pasi, hanem a tökéletes pasi akar lenni, és elérni, hogy boldog legyen a barátnője mellette. Ehhez ad útmutatást a Jó pasi kézikönyve. A szerzőpáros neméből adódóan a nők szemszögét és igényeit veszi alapul. De akár magától veszi a kezébe - ez azért valószínűtlen -, akár a kedvese adja a kezébe - ez már valószínűbb -, még a végén tanulságos lehet férfiaknak. A könyv a legkülönbözőbb témákat dolgozza fel, amelyek egytől egyig felmerülhetnek, akár szakítópróbának minősülhetnek.

Mit kell tenni és mondani az első randin, azaz mit ne, mi az a tíz dolog, amit soha semmilyen körülmények közt sem, pl. "csak azért mondtam, hogy kiborítsalak". Hogyan ne legyen se túl görcsös, se túl laza?

A beszélgetés általában kínos pont egy kapcsolatban, de a könyv erre is szolgál praktikus, vagy legalábbis annak tűnő ötletekkel. Hogyan lehet úgy tenni, mint aki figyel, pedig nem is. Mit kell mondani, ha mégis számom kéri a nő a figyelmet? A válasz egész meggyőzően hangzik: "olyan csinos vagy, elkalandoztam…" Hogyan lehet elkerülni az érzésekről való mély beszélgetéseket, úgy hogy ne legyen sértődés?

Teljesen gyakorlati, hétköznapi kérdések is szóba kerülnek, túl lehet élni azt is, ahogy a nő vezet, vagy honnan lehet ötletet meríteni és előkeríteni az utolsó pillanatig elfelejtett ajándékot. A tanácsok stílusa is élvezetes, keveredik benne a józan logika és belátás a humorral, néhol üdítő szókimondással.

Mindenesetre a leírások és tanácsok alapján jó pasivá válni olyan, mint végigcsinálni egy tengerészgyalogos kiképzést, de legalább nem várja, hogy a férfi kibújjon a bőréből, úgy próbálja igazítani az ötleteket és tanácsokat, hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon. Így a végén még bekövetkezhet, hogy mindenki boldog, de ha néhány férfi, pár tanult valamit A jó pasi kézikönyvéből már megérte.

***


Felicity Huffman, Patricia Wolff: A jó pasi kézikönyve
Eredeti cím: A Practical Handbook for the Boyfriend
Kiadó: Jaffa kiadó
Kiadás éve: 2010
Ár: 3990 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
béla 2010-02-19 09:39:25
lassan tv-t nézést is könyből tanuljuk
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei