2010. április 27.Szeifert Natália
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Díjak a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

A szokásokhoz híven idén is számos könyves díj talált gazdára a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete viszont idén először osztott Év kereskedője helyett Év könyvesboltja díjat.
A Könyvfesztivál keretében adták át a Budai-díjakat is.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE) minden évben több szakmai díjat oszt ki. Idén a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében tizedik alkalommal jutalmazták a könyvkiadókat és kereskedőket.

A könyvkiadók versenyében 35 kiadóra érkezett szavazat a MKKE tagjai részéről. Az első helyezett a Magvető Kiadó lett, a díjat Morcsányi Géza, a Kiadó igazgatója vette át. A második helyen az Európa és a Kalligram osztozott.

Idén először nem Év kereskedője, hanem Év könyvesboltja díjat osztottak. Az Év vidéki könyvesboltja a váci Líra lett, az Év budapesti könyvesboltja pedig az Írók Boltja.

A Budai-díjat évente az oktatást, nevelést legjobban segítő könyvért és CD-ért (hangzóanyagért) ítélik oda. Idén Szalay Pál képzőművész alkotásait vehették át a díjazottak. A Nálatok nőnek-e még égig érő paszulyok? című, két kötetre való mesegyűjtemény kapta az elismerést, mely a Föld Napja Alapítvány gondozásában jelent meg, és amatőr írók pályázatra küldött munkáit tartalmazza. A hangzóanyagok közül a Petőfi Irodalmi Múzeum Kelettől Nyugatig - Mesélő térképek című interaktív CD-jét díjazták.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei