2010. június 4.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Új vámpírőrület Amerikában - riválisa támadt az Alkonyatnak

Tombol a vámpírőrület az egész világon, ezt a hatalmas rajongótábort célozza meg Justin Cronin The Passage című vámpírkönyve. A bő ezer oldalas történet csak az első kötete egy tervezett trilógiának, ahol a vámpírok nem harapással, hanem egy kudarcba fulladt orvosi kísérlet eredményei.

Justin Cronin amerikai író eddig Jordan Ainsly álnéven publikálta családi drámáit, de most a világon tomboló vámpírőrület hatására ő is témát változtatott. A történet szerint a halálsoron fogva tartott fegyenceken egy kormány által kitenyésztett vírust próbálnak ki, amitől szörnyekké válnak. Alapjául vámpíros képregények és Lugosi Béla filmjei szolgálnak, az Alkonyatot Cronin állítólag nem is olvasta.

A vámpírokkal és egyéb szörnyekkel teleírt regény még el sem készült, amikor a kiadók már versenyeztek érte. A Passage egy egészen más felfogást tükröz, romantika helyett újra a sötét jövőkép és a vér kapcsolódik benne a vámpírokhoz. A könyv megjelenésekor az olvasóknál és a kritikusoknál is elsöprő sikert aratott, már is a nyár sőt az év könyvének jósolják. Így méltó ellenfele lehet az Alkonyat sorozatnak, rövidesen filmben is, egyenlőre úgy néz ki, Ridley Scott rendezi majd a moziváltozatot. A The Passage hamarosan több európai országban is megjelenik, magyar kiadásról még nem tudni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
barack 2010-06-22 15:33:06
Kedves Éva!

Én véletlenül hallottam: a regény a Cartaphilus kiadónál jelenik meg idén karácsony előtt!

üdv
B
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei