2011. június 28.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Könyvet a házhoz - Ferencvárosban is elérhető a szolgáltatás

Többé nem kell törniük a fejüket az idős, beteg embereknek azon, hogy hogyan juthatnak izgalmas olvasnivalóhoz anélkül, hogy könyvtárba kellene menniük, vagy drága könyveket kellene vásárolniuk. A megoldás a Könyvet a házhoz szolgáltatás, amely július 1-től a budapesti Ferencvárosban is elérhető.

Hasznos kezdeményezés valósul meg július 1-től a Ferencvárosban: mint az már több Budapesti kerületben működik, itt is elindul a Könyvet a házhoz szolgáltatás, amelynek lényege, hogy az idős, beteg, mozgásukban korlátozott, vagy valamilyen okból kifolyólag lakáshoz kötött emberek számára könyvtári könyveket, folyóiratokat, hangoskönyveket, és igény esetén lejátszó eszközöket szállítanak házhoz, akár rendszeresen is. A szolgáltatás másik nagyszerűsége, hogy teljesen ingyenes, így nem kell azon aggódni, hogy akár az idős emberek megengedhetik-e maguknak.

A Könyvet a házhoz szolgáltatás elindításáról szóló megállapodást Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) főigazgatója 2011. június 24-én írták alá, a program július 1-vel indul el. Mindemellett Ferencváros önkormányzata létrehozott egy közösségi teret a Bakáts téren, amely egész nyáron nyitva tart majd, és ahol mindenki számára ingyenes könyvkölcsönzési lehetőséget biztosítanak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei