2011. október 28.Kristóf Luca
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szűcs Gábor: Petőfi halála - Lehull a lepel

A napokban jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában Szűcs Gábor: Petőfi halála című könyve, mely arra vállalkozik, hogy a népszerű költő rejtélyes és tragikus halálának körülményeit - melyek a szerző kitartó kutatómunkájának köszönhetően egyre jobban kirajzolódnak előttünk - az olvasóközönség elé tárja.

Óráról órára, sőt, szinte percről percre ismerheti meg az olvasó a Petőfi halála című könyvből azokat az eseményeket, amelyek Petőfi Sándor tragikus halálához vezettek, Szűcs Gábor kitartó kutatómunkájának köszönhetően. A kutatás alapját korabeli feljegyzések, naplóbejegyzések, jegyzőkönyvek, tanúvallomások adták, valamint a szerző minden elérhető szakirodalmat újraolvasott és alaposan átvizsgált, hogy aztán ezekből vonhassa le saját konklúzióját, és tárja a közönség elé a népszerű költő halálának általa vélt időpontját és helyszínét.

A kötet, amellett, hogy rekonstruálni igyekszik az eseményeket, számos térképpel és képekkel is illusztrálja azokat, jelentősége pedig felbecsülhetetlen lehet: elképzelhető, hogy új irányba tereli majd a Petőfi Sándor földi maradványai után való kutatást.

Szűcs Gábor: Petőfi halála
Fehéregyháza, 1849. július 31.
Terjedelem: 76 oldal
Ára: 1990 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei