2011. december 21.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szépirodalmi sorozat a Partvonal Kiadónál

Szépirodalmi sorozatában jövőre Alberto Moravia és Alessandro Baricco műveit tervezi kiadni a Partvonal Kiadó. A sorozatban idén Hans Keilson és Somerset Maugham műveit jelentették meg. Előbbitől két munkát, Maughamtól pedig egy történelmi regényt.

Korensty Mária a szépirodalmi sorozat egyik szerkesztője az idén megjelent kötetekről szólva elmondta, hogy Hans Keilson Keserédes komédiája címéhez hűen "kettős hangulatú történet", melyben egy zsidó férfit bújtat egy házaspár a nácik által megszállt Hollandiában. A sors iróniája, hogy kívülről várják a veszélyt, amely azonban belülről, egy betegség képében érkezik meg. A sorozat másik Keilson-kötete, Az ellenség halála más jellegű, némileg összetettebb mű.

Szintén a Partvonal Kiadó gondozásában jelent meg idén Somerset Maugham A legsötétebb óra című regénye. Témája hasonló a holland szerzőjéhez: hogyan változtatja meg egy család életét a II. világháború. Maugham története azonban 1939-ben Angliában játszódik.
A Partvonal jövőre olasz regényekkel kívánja folytatni szépirodalmi sorozatát. Alberto Moraviától megjelentetik a Római utazást, valamint La vita interiore és I due amici (munkacímen: A belső élet és A két barát) című, még fordításra váró köteteit.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei