2012. április 2.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison

Április 19. és 22. között rendezik meg a Millenárison a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelynek egyik díszvendége Claudio Magris olasz író lesz. A Nobel-díjra is esélyesnek tartott trieszti szerző A Duna című regényével vált világszerte híressé. Magris mellett az úgynevezett északi országok kapnak kiemelt szerepet a 2012-es irodalmi találkozón.

Dánia, Svédország, Norvégia, Izland, Finnország, valamint az autonóm Feröer-, Aland-szigetek és Grönland alkotja az északi régiót, amely a 2012-es Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egyik központi szereplője lesz. Mint az MTI tudósításából kiderül, az említett országok több mint húsz szerzőt - például a svéd Hakan Nesser, a norvég Jostein Gaarder és Tina Amodt - vonultatnak fel, és reprezentatív északi standdal is bemutatkoznak.

Claudio Magris a nyitónapon Esterházy Péter társaságában mutatkozik majd be a közönségnek, majd Grecsó Krisztián író méltató szavait követően átveszi Tarlós István főpolgármestertől a Budapest Nagydíjat. Jövőre egyébként az író hazája, Olaszország is díszvendégként vesz részt a fesztiválon.

Az MTI jelentése szerint az idei alkalommal várhatóan mintegy háromszáz új kötetet mutatnak be a hazai kiadók, a kísérőprogramok között pedig helyet kapnak pódiumbeszélgetések, könyvbemutatók, koncertek, kiállítások és színházi premier is. Ismét lesz Gyermek(b)irodalom a Millenáris Fogadóban, és sor kerül az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára, amelyen Gerőcs Péter képviseli hazánkat.

A programokról bővebb információkat a www.bookfestival.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei