2012. április 7.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A szegedi IH Rendezvényközpont különleges József Attila-estje

Rendhagyó József Attila-estet tartanak a Költészet Napja alkalmából a szegedi IH Rendezvényközpontban. Az egyszemélyes színházi előadás arra keresi a választ, hogy újra lehet-e értelmezni a tragikus körülmények között elhunyt költőről alkotott képünket a 21. században, mindezt egy fiktív, ám József Attila versein alapuló történet elmesélével.

A színmű József Attila utolsó éjszakájának lehetséges lefolyását tárja a nézők elé, egy levél megírásának történetén keresztül. Utóbbi egy képzeletbeli összegzés, valamint magyarázat a barátok és az utókor számára a máig rejtélyes öngyilkosságról. A költő életének központi kérdései tárulnak fel az utolsó írás által, köztük édesanyjához fűződő ellentmondásos érzelmei, a nőkhöz való kusza viszonya és a társadalom működésével kapcsolatos aggályai.

Április 11-én, a Költészet Napján a szegedi IH Rendezvényközpontban Turek Miklós személyesíti meg a halálra készülő művészt. Az előadás célja, hogy közelebb hozza József Attilát a 21.század emberéhez, és segítsen újra fölfedezni életművének még mindig aktuális darabjait.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Berze Tünde 2012-04-07 13:23:58
Szerintem igazán rendkívüli dolog egy ilyen est!
Minden tiszteletem a létrehozóké!
József Attila a példaképem, már az írás terén...
Gratulálok a rendezvényhez!
Üdv.: Tünde
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei