2012. április 22.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

KönyvMolyNap az Akvárium Klubban

Április 23-át az UNESCO nyilvánította 1996-ban a könyv és a szerzői jogok világnapjává. Idén a jeles alkalomból KönyvMolyNap-ot rendeznek a budapesti Akvárium Klubban. A program részeként többek között rendhagyó irodalomórát is tartanak a látogatóknak, akik nem csupán egymással, de illusztrátorokkal és képregény-rajzolókkal is megismerkedhetnek.

Mint az Akvárium Klub MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, hazánkban először kerül sor ilyen jellegű civil, közösségi kezdeményezésű rendezvényre, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának támogatásával. A középpontban a hazai könyvkiadás és könyvterjesztés áll majd, olvasói szemszögből. Az eseményre meghívtak szerzőket, kritikusokat, illusztrátorokat, képregény-rajzolókat, fordítókat, szerkesztőket és könyvmarketingeseket is.

Az esemény két részre tagolódik. Dél és 15 óra között előzetesen bejelentkezett iskolai osztályok, csoportok vehetnek részt rendhagyó irodalomórán, amelyen kortárs művekkel foglalkoznak. A diákok haza is vihetnek, és később otthon is tanulmányozhatnak néhány tárgyalt kötetet.

A szórakozóhely 15 és 19 óra között könyvklubbá alakul. A belépő egy könyv lesz, amelyet az Akváriumban létrehozandó KönyvMolyPolcra helyeznek el. Ezek később szabadon olvashatóak, sőt el is vihetőek, amennyiben másik kötettel pótolják, vagy visszahozzák őket.

A KönyvMolyNap programjának részeként egy érdekes közös alkotás létrehozására biztatják a résztvevőket. A vendégek által hozott, kedves olvasmányélményükkel összefüggő tárgyakból jön létre a Fontos Könyvek Halma című installáció, melynek elemeit később visszaadják majd a tulajdonosoknak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei