2012. május 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kiveszik a Nemzeti Alaptantervől Csukás István műveit?

Bár már elkészült, egészen pontosan még nem lehet ismerni az új Nemzeti Alaptanterv tartalmát - olyan hírek kaptak azonban szárnyra, melyek szerint kikerülnek a kötelező olvasmányok közül Csukás István művei. Az író értetlenül és szomorúan áll a hír előtt, mint mondja, nem érti, miért döntöttek így, hiszen az olvasói visszajelzések egészen mást mutatnak.

Csukás István saját bevallása szerint elkeseredett, mikor kiderült: művei valószínűleg lekerülnek az iskolai kötelező olvasmányok listájáról. A Kossuth-díjas író a Vasárnap Reggel című lapnak nyilatkozott a témában, és összegezve elmondta: "Nagyon nem örülök neki, értetlenül állok a dolog előtt. Harminc esztendő olvasói visszajelzései nem indokolták ezt a lépést. Persze, most mondhatnám, hogy a gyerekek amúgy is el fogják olvasni a könyveimet, de az igazság az, hogy szomorú vagyok". Hogy vajon mi az oka, hogy Csukás István munkáit már nem tartják érdemesnek, hogy a gyermekek számára kötelezővé tegyék, azt nem lehet tudni.

Az író, aki eredetileg hegedűművésznek készült, próbálkozott az egyetem jogi karán, majd bölcsészetet tanult, de végül 1956 után nem fejezte be tanulmányait. Miután első irodalmi munkái megjelentek, vezette a Fiatal Művészek Klubját, de dolgozott a Magyar Televíziónál, valamint a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó főszerkesztői posztját is betöltötte. A '60-as évek közepétől foglalkozik gyermekirodalommal, olyan mesefigurák atyja, mint PomPom, Süsü, a nagy Ho-ho-ho-horgász, vagy Mirr-Murr, a kandúr.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei