2012. augusztus 26.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepén látható a Budai Krónika

Augusztus 31-én és szeptember 1-jén, 10 és 18 óra között ingyenesen látható az Országos Széchényi Könyvtárban az első hazánkban nyomtatott könyv, az ötszáz éves Budai Krónika. A kiállításra a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepe programsorozat részeként kerül sor.

Buda 1686-os visszahódításának emlékére, idén tizedik alkalommal rendezi meg az I. kerületi önkormányzat és a Litea Könyvesbolt a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepét, a Szentháromság téren.

Az esemény keretében megtartandó különleges kiállításon az 1473-ban készült Budai Krónika Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) és az ELTE Egyetemi Könyvtárában őrzött két példánya százharminchét év után először együtt tekinthető meg.

Az OSZK tulajdonában lévő darab egy abból a tízből, amely fennmaradt a világon a műből. Az intézmény a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepére kérte kölcsön a másik hazánkban található példányt is, amelynek érdekessége, hogy egybe volt kötve Julius Caesar A gall háború című írásával, amelyről 1875-ben választották le. A két magyar könyv mellett a rendezvény két napján utóbbit is bemutatják.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei