2012. szeptember 19.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A magyar dráma napja 2012 - Díjátadó a Katona József Színházban

Díjátadással egybekötve ünnepli a magyar dráma napját a Színházi Dramaturgok Céhe, valamint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) - adta hírül az MTI. A gálára szeptember 21-én, este hét órakor a budapesti Katona József Színházban kerül sor.

Közel harminc éve rendezik meg a magyar dráma napját, amellyel Madách Imre Az ember tragédiája című alkotásának 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékeznek. Az összejövetelen a dramaturg céh által évente odaítélt Az Évad Legjobb Magyar Drámája-díj és a Szép Ernő-jutalom átadására is sor kerül - közölték a szervezők a hírügynökséggel. Előbbit idén Szálinger Balázs Köztársaság darabja nyerte el, aminek alkalmából Szegő János irodalmi szerkesztő köszönti a szerzőt, majd többek között Gazsó György, Enyedi Éva és Dömötör András ad elő részleteket a műből.

Az író húga által alapított Szép Ernő-jutalomban az idén hárman részesülnek: Szakonyi Károly eddigi drámaírói munkásságáért, Spiró György a Príma környék című drámájáért és Pintér Béla eredeti világlátású drámai szövegeiért. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselője adja át, majd Lengyel György színházrendező, valamint Egressy Zoltán és Forgách András író mond köszöntőt. Az est nyitott, a szervezők minden érdeklődőt várnak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei