2012. október 7.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Versek szódával a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál műsorán

A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében folytatódik a tavaly decemberben megkezdett Versek szódával, avagy költők másképpen című sorozat. Az október 9-én és 10-én tartandó estek vendégei Kiss Judit Ágnes és Végh Attila lesznek.

A Magyar Írószövetség MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint az irodalmi programsorozat célja, hogy hétköznapi vagy nem éppen hétköznapi oldaláról mutassa be szereplőit, Szentmártoni János elnök szerkesztésében.

A 2011-es évadban Lackfi János, Iancu Laura, Szálinger Balázs, Tóth Krisztina, Térey János, László Noémi és Győrffy Ákos vett részt az esteken, melyeket a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában tartottak. Az intézmény bezárása után azonban új helyszínt és támogatókat kell keresniük a szervezőknek, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál pedig segíthet ebben azzal, hogy a Thália Színház Új Stúdiójában lehetőséget ad a következő két alkalomra.

Kedden Kiss Judit Ágnes, szerdán Végh Attila írásaiból és személyiségéből kaphatnak ízelítőt az érdeklődők. A drámatanári végzettséggel is rendelkező Kiss Judit Ágnesnek eddig három verseskötete - Irgalmasvérnő, Nincs új üzenet, Üdvtörténeti lexikon - jelent meg, munkásságát többek között Déry Tibor-díjjal és Artisjus-díjjal jutalmazták. Első regénye, A keresztanya (Szomor Veron történetei) 2008-ban került a boltokba. Végh Attilának verseskönyvei mellett novellái, tanulmányai és filmkritikái gyűjteményét is kiadták már, 2012-ben Virrasztó Jenő álmai (novellák) és A ragyogás ideje (esszék) című kötetei láttak napvilágot.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
decibella 2012-10-07 23:59:34
De jó.
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei