2012. október 31.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Angol fesztiválon szerepel Till Attila Csicska című rövidfilmje

A november 1-jén kezdődő leedsi filmfesztivál Louis Le Prince-díjáért indul Till Attila Csicska című rendezése, amely tavaly mutatkozott be a cannes-i seregszemlén. Az alkotás eddig összesen tíz nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet.

A 2011-es cannes-i fesztiválon ünnepelte világpremierjét Till Attila Csicska című filmje, amelyet azóta közel negyven rangos nemzetközi mustrán vetítettek. A Thuróczy Szabolcs, Szitás Balázs és Balsai Móni főszereplésével készült alkotás legutóbb a lengyelországi Torunban kapta meg a legjobb rövidfilmért járó, Arany Angyal elnevezésű kitüntetést.

A Csicska legközelebb az angliai Leedsben sorra kerülő, november 1-jén induló filmfesztiválon vesz részt, ahol a Louis Le Prince-díjért versenyez majd. Az izgalmak azonban nem érnek véget ezzel a megmérettetéssel, a mű ugyanis az EFA-n (European Film Awards) is esélyes a legjobb rövidfilm címére. Utóbbit a kontinens tizenöt fesztiválnyertese közül választja ki az Európai Filmakadémia, az átadó ünnepséget december 1-jén, Máltán tartják.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei