2008. szeptember 19.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

World Press Photo - Nyertes magyar kép a kiállításon

A mai napon nyílik az idén új helyszínen megrendezésre kerülő Word Press Sajtófotó kiállítás, melyen az általános hír, és a sorozat kategória győztesének, Gárdi Balázsnak Afganisztánban készült képeit is megtekintheti a közönség. A vándorkiállítás 35 országot jár be minden évben, 1955-óta.

A Word Press Photo-t Hollandiában alapították 1955-ben a sajtófotósok támogatásáért és népszerűsítéséért. Az évente megrendezett és immár a világ legrangosabb sajtófotó-versenyének győztes képei bejárják a világot. A társadalom kérdéseire fókuszáló kiállítást idén a Millenáris Parkban tekinthetjük meg szeptember 19-től, október 19-ig.

Az általános hír, és sorozat kategória magyar győztese Gárdi Balázs, az Afganisztánban készült képeivel. Fél évet töltött egy amerikai szakasz mellett, dokumentálta a világ egyik legjobban felszerelt hadseregének küzdelmét a gerillák ellen. A pályázaton idén 125 országból több mint ötezren indultak. A tizenhárom tagból álló zsűri díjazottjai: Gárdi Balázs, Szigetváry Zsolt, Berekai Anna és Tomasz Gudzowaty.


***


Helyszín: Millenáris, Budapest, II. ker., Fény utca 20-22.
Időpont: 2008. szeptember 19. -október 19.
Jegyárak: 1800 HUF/felnőtt

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei