2008. október 3.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Picasso Vásárhelyen - kiállítás Picasso kerámiáiból

Október 5-én nyílik meg Hódmezővásárhelyen az a különleges, felbecsülhetetlen értékű tárlat, amely Picasso kerámiáit mutatja be a közönségnek. A Franciaországból érkező kerámiák egy része a Vallauris Múzeum gyűjteményéből való, de magángyűjtők is felajánlottak a kiállításra néhány tárgyat. Az Alföldi Galéria négy héten át várja a látogatókat.

Egy másik oldaláról mutatja be Picasso-t ez az izgalmas kiállítás, melynek anyagát képezi több mint negyven kerámia, kilenc linómetszet, tizenhét Picasso-ról készült fotó, és két litográfia is. Az eredeti tervek szerint csak huszonkét kerámia érkezett volna, de szerencsére időközben a tárlat anyaga kibővült: ez elsősorban a Ramié család és a Sibilla-házaspár felajánlásának köszönhető, de a litográfiákat például a budapesti Szépművészeti Múzeum kölcsönzi az Alföldi Galériának.

A kerámiák szerda délután érkeztek meg a Múzeumba, szigorú biztonsági intézkedések mellett. Az ezer kilométernél is hosszabb út során a tárgyaknak nem esett bajuk, s itt is körültekintően vigyáznak majd rájuk: nyolc kamera rögzíti 24 órán át a kiállító teremben történteket, és ha ez nem volna elég, a műalkotásokat éjjel-nappal fegyveres őrök őrzik.

Dominique Sassi, aki egykor együtt dolgozhatott a híres festővel, és most a kiállítás tiszteletbeli kurátora, jelen volt a kerámiák érkezésekor, és megosztotta a sajtóval emlékeit, melyek a mesterhez kapcsolódnak. Kiderült, hogy a most bemutatásra kerülő kerámiák születésénél is jelen volt. A látogatók egyébként jó néhány Sassi-művet is megcsodálhatnak majd a kiállításon, melyek Picasso-hoz köthetők.

***


Helyszín: Hódmezővásárhely, Alföldi Galéria
Időpont: 2008. október 5. - november 5.
Nyitva tartás:
Kedd - vasárnap: 10 és 18 óra között
Hétfő: szünnap
Jegyárak:
Felnőtteknek: 1000 Ft
Diákoknak (6-tól 26 éves korig): 500 Ft
Nyugdíjasoknak (62-től 70 éves korig): 500 Ft
Családi jegy (maximum két felnőtt és három gyermek): 1800 Ft
Felnőtt csoportoknak személyenként (15 főtől): 600 Ft
Diák és nyugdíjas csoportoknak személyenként (15 főtől): 400 Ft
Bővebb infó: www.picassokiallitas.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei