2009. április 8.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Anton Corbijn, a Depeche Mode korábbi fotósa nálunk állítja ki műveit

Anton Corbijn a világ egyik legismertebb és legelismertebb portréfotósa és videoklip rendezője. Olyan együttesek sikeréhez járult hozzá, mint a Depeche Mode, U2, Nirvana vagy a Joy Division, melyről Control címmel nagyjátékfilmet is készített. 2009. április 29. és július 5. között a Ludwig Múzeumban fényképei mellett legfontosabb videómunkáit is megtekinthetik az érdeklődők.

Anton Johannes Gerrit Corbijn van Willenswaard, ismertebb nevén Anton Corbijn, 1955-ben született Hollandiában. Beleszeretett a Joy Division zenéjébe, és mivel minden álma az volt, hogy velük dolgozhasson, 1979-ben Angliába költözött. Az álom valóra vált, sőt a világ egyik legismertebb és legkeresettebb portréfotósa és videoklip rendezője lett. Hozzájárult a Depeche Mode, Nirvana, U2, Metallica, R.E.M. sikereihez, és 2007-ben elkészítette első nagyjátékfilmjét, a Controlt, melyet a Joy Division énekesének, Ian Curtis személyének és életművének szentelt. Fotóművész, filmes, grafikai tervező, könyvalkotó és rendező - ez mind Anton Corbijn egy személyben.

Corbijn tehetségét és elismertségét mutatja, hogy 1979 óta a New Musical Express egyik legkeresettebb fotósa. Zenészeket és Hollywood hírességeit egyaránt fotózza, de nem a megszokott, csillogó környezetben. Kiemeli őket a bulvár világából, és olyan környezetbe helyezi, mely közelebb hozza a hírességeket a hétköznapi emberekhez. Ez is mutatja, hogy képei nem mindennapi portrék. Fotóin feltűnt már Elvis Costello, David Bowie, Miles Davis, Nicolas Cage, Lance Armstrong, Cameron Diaz, Ewan McGregor és Johnny Depp is. A Ludwig Múzeumban 2009. április 29. és július 5. között megrendezésre kerülő kiállítás annak a sorozatnak a része, amely a pop-kultúra és a magas művészet találkozásából született életműveket mutatja be. Corbijn fényképei mellett az érdeklődők a legfontosabb videómunkáiból készült válogatást is megtekinthetik.

***


Anton Corbijn kiállítása
Helyszín: Ludwig Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)
Időpont: 2009. április 29. - július 5.
Nyitva tartás: Hétfőn a múzeum zárva tart.
Kedd-vasárnap: 10:00 - 20:00
Bővebb információ: www.ludwigmuseum.hu, www.corbijn.co.uk

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei