2009. június 10.Szabó Csilla Tünde
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Erotika Szent Iván éjjelén a Holdudvarban

Lágy érzelmek és vad ösztönök egyszerre jellemzik Juhász Tibor, Oroszországból hazatért festőművész munkáit, melyek 2009. június 20-án, Szent Iván éjjelén, csak egyetlen-egy napig lesznek megtekinthetők a margitszigeti Holdudvar kertjében, a tárlatot filmvetítés és tűzforgatók bemutatója teszi teljessé.

A magát eszmeiségben a Brit Stuckistákhoz közel állónak valló művész a klasszikus festészet hagyományos kompozícióit gyúrja össze a graffiti művészet vibráló színvilágával. Témája mindig a szerelem és ösztön együttes ábrázolása, képei az érzelem és a testiség között jó érzékkel egyensúlyoznak.

Munkái erotikusak, de sohasem vulgárisak. A testiség ábrázolása csak eszköz számára, hogy a legmélyebb érzelmeket, a tudatalatti ösztönös szerelmet, a másik emberhez, a társhoz való tiszta, gyermeki ragaszkodást képes legyen vizuálisan megjeleníteni.

Amiről nem lehet beszélni, amit nem lehet szavakba önteni, azt kell megfesteni - mondja.

Juhász Tibor nem a tökéletességet, hanem az ösztönösséget és természetességet tartja fontosnak. Ő maga így beszél erről: "Csak a megtervezett, "csinált" szépség tökéletes, a természetes szépség mindig hibáiból eredően lesz lenyűgöző. Csupán a természetes szépség tud sugározni, csak a természetes szépségből lehet erőt meríteni, csak annak van energiája. A többi dekoratív csillogás. A vadászatból visszatérő jegesmedve hófehér bundáját összemocskoló vér látványa tudja igazán megborzongatni az ember lelkét."

Szent Iván éjjelén egy szokatlan, formabontó kiállítás részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Margitszigetre, a Holdudvarba.

(A Stuckisták szerint a művészet, amelynek galériára van szüksége, hogy művészet legyen, nem művészet. Mindenki eldöntheti maga, hogy Juhász Tibor festményei művészetnek számítanak-e, hiszen a kiállítás nem galériában, hanem a Holdudvar kertjében, szabadtéren, egy egész estés program keretein belül lesz megrendezve.)

Juhász Tibor erotikus festményei mellett hőlégballon, tűzforgatók bemutatkozása és filmvetítés teszi teljes programmá Szent Iván éjjelét azok számára, akik június 20-a estéjét a Holdudvarban töltik.

A kiállítást a svéd galériatulajdonos, William Hedvall nyitja meg.

***


Juhász Tibor kiállítása
Helyszín: Holdudvar, kert
Időpont: 2009. június 20.
19:00 Hivatalos megnyitó
20:30-21:00 Magma team - tűzforgatók előadása
21:00-23:00 Filmvetítés: Ingmar Bergman - Egy nyári éj mosolya (fekete-fehér szinkronizált svéd romantikus vígjáték)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Zollee 2009-06-18 23:48:13
nagyon fain a kép! megnéztem a honlapot, végre nekem is tetszik egy 'kortárs' művész! Csak így tovább! Z
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei